Mézeskalács

Jamie Oliver forró csokija – mindent visz

Rém egyszerű elkészíteni, sűrű és mennyei, sőt finomabb, mint a bolti. Kell ennél több?

Forró csokoládé alaprecept (egy nagy kancsónyi / 24 személyre)

10 perc alatt kész, akár hónapokig is eláll.

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé (70 százalékos)
  • 10 ek. jó minőségű kakaópor
  • 5 ek. malátás italpor (pl. Horlicks Instant)
  • 5 ek. kukoricaliszt
  • 5 ek. porcukor
  • 2 csipetnyi őrölt fahéj

 

Elkészítés:

  1. Reszeld finomra a csokit egy tálba.
  2. Add hozzá a többi alkotórészt és egy csipetnyi sót, majd keverd össze, és adagold ki befőttesüvegekbe.
  3. Minden adag forró csokoládéhoz szükséged lesz a keverékből 1 evőkanálnyira és 150 ml zsíros tejre. Önts a tejet a lábosba és hevítsd, majd keverd bele a csokikeveréket, és addig hagyd bugyogni, amíg sűrű nem lesz. Töltsd ki bögrékbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top