nlc.hu
Család kedvencei

Kókuszcsók-recept Borbás Marcsitól

Borbás Marcsi ízletes karácsonyi sütije: így készül a tökéletes kókuszcsók

A műsorvezető egyszerű receptekkel nyűgözi le a családot karácsonykor.

Borbás Marcsi szerint nem muszáj bonyolult recepteket elkészíteni ahhoz, hogy le tudjuk nyűgözni a családot karácsonykor. 

Borbás Marcsi,

Borbás Marcsi szerint elronthatatlan és fél óra alatt kész a kókuszcsók – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Én általában törekszem arra, hogy sok egyszerű receptet mutassak, ami nagyon kevés alapanyagból készül, és nagyon kevés munkával”mondta a műsorvezető, aki a Mokkában egy tuti desszertötlettel állt elő: a kókuszcsóknak mutatta meg az elkészítését.

Porcukor, de lehet kristálycukor is, egy kicsi méz, kókuszreszelék, 4 tojás fehérjéje, csoki, mert abba mártjuk majd az alját” – sorolta a hozzávalókat Borbás Marcsi. “Én még teszek bele egy pici vaníliát, hogy még illatosabb legyen. 12-14 percig sütjük 175 fokon. A fehérjét nem kell keménnyé verni, hanem csak lágy habbá keverni. Hozzákeverjük a cukrot és a mézet, utána a kókuszreszeléket. Lehet kanállal is kirakni a halmokat, az is nagyon jól néz ki” – mondta az elkészítéséről.

Az elkészült kókuszcsók:

kókuszcsók,

Borbás Marcsi kókuszcsókja – Forrás: TV2 / Mokka – videó

A részletes recept és elkészítés: a 4 tojásfehérjét 175 gramm cukorral és 100 gramm mézzel kihabosítjuk – sűrű, fehér krémmé – gőz fölött. Abba körülbelül 200 gramm kókuszreszelék jön, majd azonnal tegyük be habzsákba vagy kanalazzuk ki szilikonos sütőpapírra, mert a kókusz bedagad. 175 fokon körülbelül 15 percig süssük. Amikor már elkezd pirulni a széle, akkor már jó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top