nlc.hu
Mézeskalács

Karácsonyi trüffel

Hógolyótrüffel 5 perc alatt

Ha szorít az idő, mégis előrukkolnál valami látványos és ínycsiklandó karácsonyi édességgel, vesd be ezeket az 5 perces, szemet gyönyörködtető hógolyótrüffeleket!

Szeretnél valami olyan karácsonyi édességet készíteni, amely nemcsak finom, de látványos is, így ajándékként is megállja a helyét? Akkor próbáld ki ezeket a szuper egyszerűen elkészíthető, gyönyörű, hófehéren csillogó hógolyótrüffeleket

Hógolyótrüffelek

Gyönyörű hógolyó trüffelek, amiket 5 perc alatt összedobhatsz

Hozzávalók:

  • 12 db édes, omlós aprósütemény
  • 3 ek. krémsajt 
  • 2 csészényi fehér csoki
  • ehető csillámdekorációk

Elkészítés:

  1. Az aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat.
  2. A golyókat helyezd sütőpapírral borított tepsire, és tedd be a fagyasztóba 15 percre. Eközben olvaszd fel a fehér csokit.
  3. A felolvadt csokiba mártsd bele a golyókat úgy, hogy teljesen ellepje őket a máz! Ezután tedd vissza őket a tepsire, szórj rájuk csillámokat, és hagyd dermedni pár percig. Légmentes tasakban, hűtőben 1 hétig állnak el.

Tuti tipp: Ha nem érzed elég tömörnek a tésztát, adj hozzá még egy kanál krémsajtot!

Mi legyen a főétel?

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top