Advent nyereményjáték
Szponzorált tartalom

Ark egyensúlyozó fajáték a Bonamitól

Barthalos Réka, pszichológus, konduktor, az Artis Centrum megálmodója a Bonami Konferencia meghívott vendége volt, aki a kerekasztal-beszélgetés alkalmával elmondta, hogy „ne pakoljuk tele a szobát mindennel, legyen hová pakolni, ki lehessen üríteni, mert nagyon sokat számít, hogy tölt-e időt szabadban a gyerek.”

Adventi játékunkon megnyerheted a Bonami ajándékát!

Adventi játékunk nyereménye: Ark egyensúlyozó fajáték – Legler

Méretek: 18 x 2 x 16 cm (hossz x magasság x szélesség)
Súly: 320 g
Anyag: fa
Korhatár: 3 éven felüli gyerekeknek
Megjegyzések: egészségre ártalmatlan festékkel fedve, FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából
Készlet tartalma

 

Képesség- és mozgásfejlesztő játékok gyermekeknek

TIPP: Ha nagyobb beruházáson töröd a fejed, most érdemes vásárolni a Bonami.hu oldalán! A webáruház a karácsonyi cashback akció keretén belül idén is minden egyes elköltött Ft-ot hűségpont formájában visszaad a vásárlóinak. További információk itt: Karácsonyi Bónuszok

A zsúfoltságot azzal lehet még csökkenteni, ha mindig az adott életkorának megfelelő dolgokat tesszük be a gyerekszobába, és nem akarunk két-három évre előre minden fontosat odatenni, másrészt ha leselejtezzük a már nem használt, elromlott gyerekjátékokat. Ami pedig a belső teret illeti, ott is akad lehetőség fejlesztő bútorok és játékok beszerzésére, mint például egy függőfotel, ami az egyensúlyérzék kialakulásában játszik kulcsszerepet, aminek fejlesztése elősegíti az idegrendszer érését. Fontos tehát a rugalmasság, hogy ne ragaszkodjunk görcsösen egy megálmodott gyerekszobához, inkább vegyük figyelembe a lakói szükségleteit.

Képesség- és mozgásfejlesztő játékok Barthalos Réka pszichológus, konduktor ajánlásával:

A vesztibuláris fejlesztés

Az egyensúlyérzék az egyik legfontosabb képesség, melyre a gyermeknek az óvodai, iskolai tanulási tevékenységhez, hétköznapi élethez. Fejlesztése elősegíti az idegrendszer érését. Ezért kiemelten fontosak a gyerekszobában az egyensúlyozó játékok.

Intermodalitás fejlesztése

A különböző érzékszerveken érkező ingerek összekapcsolása (hallás, látás, tapintás, szaglás). Ez a képesség például a betűk tanulásánál kap különösen nagy hangsúlyt. Ilyen játék lehet a Legler Touch Memo motorikus készségfejlesztője.

Vizuomotoros koordináció

Az írásnál, az élet minden területén fontos, hogy a látás alapján megtervezett mozgássort pontosan végre tudjuk hajtani. Tökéletes választás ehhez a nyomvonal motorikus készségfejlesztő fajáték.

Téri tájékozódás fejlesztése

A biztosan kialakult testtudat a téri tájékozódás alapja. Fontos, hogy síkban is jól tájékozódjon a gyermeked. Ez segíti elő ugyanis, hogy ne tévessze össze az egymástól csak irányukban különböző betűket: u-n, b-d-p.

Ceruzafogás

Fontos, hogy segítsük a gyerekeket a helyes ceruzafogás megtanulásában, még az iskola megkezdése előtt, ellenkező esetben a rossz fogás berögződik, s azt már nehéz korrigálni.

A látáson alapuló rész és egész észlelése

Az olvasás során kap szerepet. Fontos, hogy a gyermek rendszeresen találkozzon összerakós feladattal, nem elég, ha egy darab kirakót megtanul ügyesen kirakni.

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top