Programok

Évfordulót ünnepeltek a hazai Ronald Házak

A Ronald McDonald Házak beteg, hosszú kórházi kezelés alatt álló gyermekeknek és családjaiknak biztosítanak térítésmentesen otthoni körülményeket, távol az otthonuktól. A hazai alapítvány idén ünnepli a huszadik, a mára nemzetközivé bővült eredeti kezdeményezés a negyvenedik születésnapját. A házak támogatói idén a világon mindenütt piros-fehér csíkos zoknit húztak, így mutatva elkötelezettségüket. És megosztották egymással és minden érdeklődővel a történeteiket is.
Évfordulót ünnepeltek a hazai Ronald Házak

A hazai Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány is többszörösen jubilál. Éppen 15 éve nyílt meg a budapesti és 10 éve a miskolci ház, amelyek együtt eddig már több mint 7500 családnak segítettek a legnehezebb időszakban. A budapesti és miskolci ház egykori és mai lakói, segítőik és támogatóik az évforduló alkalmából felidézték és másokkal is megosztották történeteiket.

Például Bettináét, aki egy koraszülött ikerpár egyik tagjaként látta meg a napvilágot, és hosszú hónapokon át tartó küzdelmében a Ronald Háznak köszönhetően lehettek mellette a szülei, hogy sikerüljön neki, ami testvérének nem – életben maradjon, és csodás, egészséges kislánnyá fejlődjön. Vagy Attiláét, akiről kisgyermekként derült ki, hogy szklerózis multiplexben szenved, és a házban töltött hónapok alatt kétszer is újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Bármilyen volt is a kezelések hete, a hétvégi távozás napján már hajnalban fegyelmezetten, csomagját összekészítve üldögélt az ágyán, hogy visszatérhessen a helyre, ahol kis örömök, játék és családi együttlét várta. Vagy Eszterkéét, aki egy májtranszplantáció hónapjait töltötte testvérével együtt a házban, és igyekezett a reggeli infúziók után úgy élni velük, ahogy a többi család, együtt főzni, játszani, csavarogni a városban. Történeteik biztatást jelentenek és erőt adnak azoknak a családoknak, akik ma néznek szembe egy betegséggel és életük talán legnehezebb időszakával.

Évfordulót ünnepeltek a hazai Ronald Házak

Idén a McDonald’s éttermekben huszadik alkalommal rendezték meg a McHappy Day-t, amelyen közel száz segítő állt az éttermek pultjai mögé, hogy az alapítvány támogatására buzdítsa a vásárlókat. Közöttük volt Ada, Koós Réka, Gájer Bálint, Horváth Éva, Solti Ádám, Fluor és Diaz, Harsányi Levente, Csonka András, Németh Kristóf és a Játékszín művészei, a Sugarloaf, Szentgyörgyi Rómeó, DJ Dominique, az Animal Cannibals, valamint az Irigy Hónaljmirigy tagjai: Varga Győző és Uszkó László is.

Az ismert és ismeretlen támogatók segítségével a kampány során 15,6 millió forint gyűlt össze, amivel a támogatók a két ház működésének költségeihez járultak hozzá.

A hazai házak történeteit az alapítvány weboldalán http://www.ronaldhaz.hu/ és Facebook-oldalán is el lehet olvasni: https://www.facebook.com/ronaldhaz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top