Programok

Tippek stresszmentes szentestéhez

Kis karácsony, nagy karácsony… Minden évben elhatározom, hogy a karácsony szóljon arról, amiről kell, és nem arról, amiről a környezetünk sugallja.

Nem kell tökéletes 7 fogásos vacsora, amit mi magunk ki sem tudunk élvezni, ráadásul úgy elfáradunk, hogy nemhogy a fához nem tudunk odaállni énekelni, de még a konyhát is négykézláb hagyjuk el. Úgy érzem, hogy pár éve egész jól sikerül tartanunk magunkat a stresszmentes karácsonyhoz. Oké, tavaly sikerült annyira belazulni, hogy a fa éppen elkészült, a gyerekeket du. 3-kor sikerült letenni ebéd után (általában akkor már fent szoktak lenni), pár csomagot pedig elfelejtettünk elővenni, és az új évben találtunk meg a szekrény mögé eldugva. De ez titok.

Tippek stresszmentes szentestéhez

Csapatépítés családilag

Fogadjátok sok szeretettel ötleteinket a stresszmentes, önfeledt és meghitt ünnepléshez.
Készíts listát. Mit szeretnél megsütni/megfőzni, kidekorálni, elintézni. Húzd ki a felét! Hidd el, nem fog hiányozni. Ne kapkodj! Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Szépen lassan mindent. Élvezzük ki az ajándékok csomagolásának (persze csak ott, ahol már nem a Jézuska és az angyalok hozzák…) minden percét és a bejglisütést is. Legyenek ezek “csapatépítő” közös családi programpontok, legyen stresszmentes a készülődés, nem pedig letudandó kötelességek. Készítettünk nektek ingyenesen letölthető ajándékkísérőket, így ez is pipa.

A folytatásért kattints a Masni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top