Tuti Tippek

Fogápolás – túl az alapokon

A helyes szájápolás a fogmosással, fogselyem-használattal, és a fogorvossal való rendszeres találkozással kezdődik. Ennél azonban jóval többet tehet. Fogorvosa segítségével túlléphet az alapokon, és személyre szabott tanácsokat kaphat.

A következő találkozásuk alkalmával kérjen segítséget az alábbi ötletek alapján!

 

  • Szódavíz helyett fogyasszon szénsavmentes vizet! A szódavízben lévő szénsav megtámadja a fogzománcot.
  • Ha csak lehet, fogyasszon csapvizet! A palackozott vízből hiányzik a fluorid, ami segítene meggátolni a fogszuvasodást.
  • A szénhidrátszegény étrend rossz leheletet okozhat. A kiegyensúlyozott, fogakat kímélő étrend csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét.
  • Maradjon mindig friss a lehelete a fogmosások között, még akkor is, ha útközben étkezik!

A fogselyem használatának segítségével megelőzhetők az ínybetegségek, és a szájüreg egészséges marad. A teljes szájápolás többet kell, hogy jelentsen a fogmosásnál, mivel a legalaposabb fogmosás sem tisztítja meg a fogközöket.

Első alkalommal a fogselyem használata kellemetlen lehet. Kis türelemmel és gyakorlattal azonban ugyanolyan természetessé válik, mint a fogmosás.

Mennyi idő múlva érezhető a fogselyem hatása?

 

Igazság szerint, a fogselyem használata már az első alkalom után is érezhető.

Fogselyem-használatot követően a fogak és az íny tisztábbnak érződnek, mivel a fogselyem olyan helyekre is elér, ahová a fogkefe nem.

 

Lehelete frissebbé, ínye pedig egészségesebbé válik. Ne porosodjon tehát a fogselyem a fürdőszoba-polcon, hanem kezdje el használni még ma! Még ha elsőre kényelmetlen is, csak gyakoroljon tovább!

Hamarosan érezni fogja a különbséget, és észreveszi, hogy mindennapjainak részévé vált.

 

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top