Tuti Tippek

5+1 tipp, hogy felejthetetlen legyen a karácsony a gyereknek

A karácsony szépségét nem a súlyos ezrekért vett ajándékok jelentik. Néhány egyszerű dologgal elérhetjük, hogy az ünnep a gyerekek számára évekkel később is feledhetetlen legyen.

Íme néhány ötlet, amellyel a gyerekek számára varázslatossá tehetjük a készülődést és az ünnepet.

1. Készíts adventi kalendáriumot!
Ma már adventi kalendáriumok egész sora várja a vásárlókat, de otthon is nyugodtan nekiláthatsz és készíthetsz a gyerekek számára egyet. A legjobb, ha textilt használsz, így tartós marad, és olyan apróságokat rejthetsz el benne, amilyeneket csak szeretnél.

5+1 tipp, hogy felejthetetlen legyen a karácsony a gyereknek

2. Írjatok levelet a Jézuskának!
A gyerekek nagy izgalommal készülnek a karácsonyra. Jelöljetek ki egy napot és írjátok össze az ajándékokat, amit a gyerkőc kapni szeretne. Ha nem tud írni, vagy írd meg te helyette, vagy rajzolja le a gyermek a hőn áhított ajándékot. Két előnye is van: egyrészt lesz egy listád, amivel vásárolni indulhatsz, másrészt megmarad a levelezés kedves bája.

3. Vond be a gyerkőcöt a sütisütésbe!
A gyerekekkel való közös sütéssel kellemesen telik majd a nap, és így ő is úgy érzi, hogy kivette részét az ünnepi készülődésben. Az sem baj, ha a mű nem lesz tökéletes, a közös konyhai együtt sütést nem pótolja egyetlen tökéletes sütemény sem.

5+1 tipp, hogy felejthetetlen legyen a karácsony a gyereknek

4. Díszítsétek együtt fel a lakást!
Ha a fát a Jézuska hozza, akkor a lakás feldíszítésébe egészen nyugodtan be lehet vonni gyermekünket. Az asztal- vagy ajtódíszt is elkészíthetjük közösen, de a gyertyákat is rábízhatjuk, hogy elhelyezze a lakás különböző pontjain. Ha nagyobb, a meggyújtásnál is segédkezhet, de mindig legyünk mellette!

5. Teremts karácsonyi illatvarázst!

A karácsonyi illatok felejthetetlenek, még akkor is, ha nem sokat változtatunk rajtuk az évek során. A szegfűszeg-, fahéj-, mandarin-, narancs-, vaníliaillat minden gyermeket az ünnepre emlékezteti. Mindannyian meg tudjuk nevezni, milyen a karácsony illata. Teremtsünk illatos hangulatot a lakásban, olyat, amilyet a csemetéink is szeretnek, és amelyre szívesen emlékeznek majd.

5+1 tipp, hogy felejthetetlen legyen a karácsony a gyereknek

+1. Látogasd meg a barátokat és rokonokat!
A készülődéshez és az ünnephez hozzátartoznak a közös programok is. Ilyen lehet például december 24-én egy nagy közös reggeli vagy családi mozidélután. A karácsony sokszor a rokonlátogatások ideje is: ilyenkor azzal is találkozhatnak, akivel az év során nem. Hagyjuk őket kikapcsolni, hogy önfeledten ünnepelhessék a karácsonyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top