Tuti Tippek

Az elmaradhatatlan: karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Vásárral, forralt borral, tradicionális magyar ételekkel, zenés programokkal és játszóházzal várja a vendégeit idén is a Budapesti Karácsonyi Vásár a fővárosi Vörösmarty téren.

Megnyitott a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren Az ünnepi programsorozat ideje alatt – december 29-ig – a térre látogatók a több mint 143 elárusító helyen ismerhetik meg a népi és iparművészeti alkotásokat, portékákat.

Gasztromániásoknak
A tradicionális kulináris élvezetek kedvelőit is kényeztetik: a hagyományos magyar ízek rajongói töki pompossal, kürtőskaláccsal, sült gesztenyével és sült pecsenyével csillapíthatják éhségüket. S persze a megszokott forralt borról sem kell lemondania senkinek, s a csinos, visszaváltható kerámiabögrék ugyanis idén is feltűnnek majd az ünnepi forgatagban. 

Gyerekeknek
A gyerekek természetes anyagokból kézzel készíthetnek játékokat, ajándékokat az ingyenes kézművesjátszóházban, ahol a fogyatékkal élő gyermekek számára hétfőnként zártkörű foglalkozásokat is tartanak. A kicsik december 4-5-6-án a Télapóval is találkozhatnak a tér közepén felállított Mikulás-házban. Az ünnepi hangulatról a téren felállított színpad fellépői gondoskodnak. Bábjátékok, kórusok, balkáni táncelőadások, komoly- és popzenei koncertek, színházi produkciók segítenek a karácsonyi hangulat felelevenítésében.

2010 újdonsága
Az idei programsorozat újdonsága a Karácsonyi Legendák elnevezésű városfelfedező séta. A magyar és angol nyelvű gyalogos túrákon a résztvevők a klasszikus nevezetességek mellett megismerkedhetnek a város és az ország karácsonyi hagyományaival és legendáival, emellett beavatják őket a vásár kulisszatitkaiba is.

Az elmaradhatatlan
A karácsonyi vásár elmaradhatatlan kelléke az idén tízéves adventi kalendárium: a 24 napon át tartó ünnepi ablaknyitás keretein belül minden nap kortárs képzőművészek egy-egy alkotását mutatják be zene- és fényjáték keretében a Gerbaud-ház ablakaiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top