Tuti Tippek

Adni jó – jótékonysági akciók, ahol te is segíthetsz!

Belegondoltál már, hogyan érezhetik magukat azok az emberek az ünnepen, akiknél már az is nagy szó, ha vacsora kerül a karácsonyi asztalra? Az ő helyzetükön igyekeznek javítani azok a jótékonysági akciók, amelyek sikeréhez te is hozzájárulhatsz!

A rászoruló családokért

  • A jótékony meglepetés receptje 2004 óta ugyanaz: végy egy cipősdobozt, tegyél bele mindenféle jót egy kisgyereknek, csomagold be, majd add le a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain december 20-áig. Emellett a szeretetszolgálat Ákos december 16-ai koncertjének bevételével Böjte Csaba testvér erdélyi árváit, valamint a magyarországi árvíz- és vörösiszap-károsult családokat támogatja. (www.ciposdoboz.hu; www.ciposdobozkoncert.hu)
  • A Vörösmarty téri Mikulásgyárban és az ország 13 plázájában december 1. és 19. között leadott ajándékokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászoruló családokhoz: elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességeket, ruhákat várnak. (www.mikulasgyar.hu)
  • A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hetedik alkalommal rendezi meg adventi adománygyűjtő akcióját a veszélyeztetett családok és a katasztrófák áldozatai megsegítésére: advent első vasárnapjától az év végéig tart a kampány, amelyhez a nagyobb postákon található csekkek segítségével, pénzadománnyal járulhatsz hozzá. (www.ehseg.hu)
Adni jó – jótékonysági akciók, ahol te is segíthetsz!

A nevelőotthonban élő gyerekekért

  • A közösség szíve (köszi) program ősszel új célkitűzéssel folytatódott: az újabb akció keretében a köszi program 10 megye egy-egy nevelőotthonát támogatja. A nevelőotthonokban élő gyermekek számára a közösség jelenti a családot, és CBA-vásárlóként akár egy hétköznapi vásárlással is hozzájárulhatunk életkörülményeik javításához. A gyűjtőakció során a CBA áruházakban megvásárolt és a programban részt vevő Procter & Gamble termékek után egységesen 30 Ft kerül a köszi „perselyébe”. Az így összegyűlt adományból a legtöbb szavazatot kapott 10 megye egy-egy nevelőotthona részesül. (http://koszi.cba.hu)

A CafeTV stábja ellátogatott a Bolyai utcai gyermekotthonba. Videónkból kiderül, mit szeretnének a karácsonyfa alá az itt élő gyermekek.

Gasztrobloggerek az éhes gyerekekért

Adni jó – jótékonysági akciók, ahol te is segíthetsz!

  • A Sok kicsi akcióban gasztrobloggerek és vállalkozások fogtak össze: ha december 1. és 14. között legalább 1000 forinttal támogatod a SoSe Közhasznú Alapítványt, virtuális sorsjegyet kapsz, amellyel megnyerheted az általuk felajánlott ajándékok egyikét. A befolyt pénzből élelmiszercsomagokat juttatnak el mélyszegénységben élő családokhoz. (www.sok-kicsi.hu)
  • A Kicsi vagyok, éhes vagyok, segítsetek! kezdeményezés résztvevői a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel programját segítik: ha legalább 1000 forinttal támogatod a programot, megkapod a  kipróbált mézeskalács-recepteket tartalmazó elektronikus szakácskönyvet. (www.ritakonyhaja.hu)
  • A kifőztük.hu gasztroblogger-csapata szintén letölthető karácsonyi szakácskönyvet állított össze azoknak, akik akár a legkisebb összeggel is támogatják a Magyar Élelmiszerbank tevékenységét. (http://karacsony.kifoztuk.hu)

A hajléktalanokért

  • Meleg zoknira mindenkinek szüksége van, különösen annak, aki gyakran fázik: a Menhely Alapítvány december 22-éig tartó akciójában zoknigyűjtéssel hívja fel a figyelmet a hajléktalanság problémáira. Az összegyűlt ruhadarabokat karácsonyi ételosztásuk alkalmával juttatják el az otthontalanoknak. (www.menhely.hu) 
Adni jó – jótékonysági akciók, ahol te is segíthetsz!

Az állatokról se feledkezz meg!

  • Megrendelheted a HEROSZ állatos naptárát, s ezzel a szervezet menhelyeinek négylábú lakóit támogathatod (www.herosz.hu)
  • A Noé Állatotthon Alapítvány december 18-án délelőtt 10-től délután 3 óráig tartja Állatok Karácsonya rendezvényét, ahol az adományozás mellett meg is ismerkedhetsz az állatotthon védenceivel. Ha az állatotthon és a Jaffa Kiadó közös akciójában rendelsz könyvet a fa alá, te 30 százalék kedvezményt kapsz, és nyerhetsz egy wellnesshétvégét, az állatok pedig a könyvek árának 10 százalékát, adomány formájában. (www.noeallatotthon.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top