Tuti Tippek

Karácsonyi káosz és túlköltés ellen: vezess listát!

Megvan már a tuti karácsonyi listád, aminek segítségével mindent kézben és észben tartasz? Mutatunk egy sablont, ami segíthet uralni a káoszt.
Mindenkinek megvan a bevett módszere arra, hogyan vezeti a karácsonyi ajándékok és teendők listáját. Mások módszerei között sok hasznos tippre lelhetünk mi is, éppen ezért érdemes megnézni, hogyan csinálják. A barátnők, családtagok listáiban kutakodni illetlenség, inkább a neten javasoljuk a nézelődést, például a Google Dokumentumok előregyártott sablonjai között.

A Dokumentumokat automatikusan tudod használni, ha van Google-fiókod, vagy Gmail-címed, itt tudsz a Sablonok (Template-ek) között keresni. Még viszonylag kevés magyar nyelvű sablont találunk, de az angol nyelvűek között akadnak jól használható listák.

A legrészletesebb idén a Christmas Gifts 2010 sablon, ahol nemcsak azt vezethetjük, hogy kinek mit veszünk és honnan. Arra is külön rubrika van, hogy megérkezett-e az ajándék (ez az internetes vásárlásoknál lehet fontos), nem csak arra, hogy megvásároltuk-e. Azt is nyilvántarthatjuk, hogy becsomagoltuk-e az egyes ajándékokat, illetve átadtuk vagy elküldtük-e. Az árakat két oszlopban vezethetjük: az elsőbe azt tudjuk beírni, mennyit szántunk az illető meglepetésére, a másodikba pedig a tényleges árat körmölhetjük, amennyit végül költöttünk. A sablon magától összesíti ezt a két oszlopot, így nem a bevásárlás végeztével kapunk sokkot attól, mennyit költöttünk mindenféle apróságra, hanem előre tudunk tervezni. (Az árak ebben a sablonban dollárban szerepelnek, de természetesen át lehet állítani forintra.)

 
Karácsonyi káosz és túlköltés ellen: vezess listát!

Ha nincs is kedved egy táblázattal vacakolni a Google Dokumentumai között, akkor is érdemes lehet megfontolnod, hogy ilyen részletes táblázattal tervezz előre, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket!

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top