Tuti Tippek

24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba

A boltok polcairól gyakorlatilag csak csokoládés naptárat választhatunk gyerkőcünknek. Ha valaki esetleg maradandó emlékre, esetleg egészséges rágcsálnivalóra szeretné cserélni a csokit, akkor mi segíthetünk a megvalósításban! Naptárkészítésben is légy egyedi: nézd meg videónkat!
  1. Készítsétek el együtt a naptárat, majd tegyetek az első zsebbe közösen valamit! Kissé szokatlan megoldásnak tűnhet, de a gyerekek számára semmi sem okoz nagyobb örömet, mint a közös tevékenykedés, szabás-varrás, barkácsolás.
    24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba

    Tipp: Ha nem áldott meg túl nagy kézügyességgel a természet, akkor készíts inkább filcből csizmácskát. Igaz, annak nincsenek zsebei, de kitűnően mutat a gyerekszoba kilincsén, és akár egy nagyobb dolgot is belerejthetsz.

  2. Csempéssz aszalt gyümölcsöt a naptárba. Ezek nemcsak remek rostforrások, amik szinte kitakarítják az emésztőrendszerünket, hanem finomak is. A gyerekek szívesen eszik a szilvát, ami sok folyadékkal fogyasztva kiválóan gyógyítja a székrekedést. A sárgabarack pedig gazdag A-vitaminban, ráadásul magas kéntartalmának köszönhetően szépíti a bőrt, erősíti a hajat és körmöket.
  3. Egy apró mesekönyv mindenkit boldoggá tesz. Válassz olyat, ami gyerekkorod világát idézi, és egy kellemes kakaó vagy forró csoki mellett üldögélve mesélj egy jót a picinek.
  4. Az üveggolyónak egyaránt örülnek a kisfiúk és a kislányok is. (Ha emeletes házban laktok, akkor a lenti szomszédok nem annyira, de bízzunk benne, hogy karácsony táján ők is megenyhülnek.)
  5. A péntek este már a családé: tehetsz a kis naptárba egy olyan sütireceptet, amit már egy két-három évessel is könnyedén el tudsz készíteni. Ha több időd van, le is rajzolhatod a lépéseket, és az alapján el tudod magyarázni a picinek, hogy mi a teendő. Süssetek apának egy finom süteményt, és díszítsétek közösen!
    24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba
  6. Itt a hétvége, remek alkalom a kirándulásra. Ismét előveheted a kézügyességed: rajzold le, hogy hová mentek el közösen, és engedd, hogy a pici találgasson. Kezeld rugalmasan a dolgot: még az is lehet, hogy valami olyat talál ki, amihez neked is több kedved van, mint az eredeti programhoz.
    Tipp: A fővárosiaknak kellemes kikapcsolódást biztosít a Normafa és környéke. A rétesezők mellett csak úgy elhaladni úgysem lehet, biztos, hogy sorba álltok majd egy  forró rétesért vagy lángosért. A bódék mellett száz forintért kapható kis labdákat pedig másnap beleteheted a naptárba ajándékként.
  7. Vasárnap számtalan gyerekprogram és szórakozási lehetőség adódik a gyerek számára is. Ha reggel egy koncert- vagy színházjegy lapul a naptárban, akkor garantált a szuper nap!
  8. Kezdjétek a hetet egy egészséges gyümölccsel! Az ananász édes íze szinte minden gyereknek ízlik. Ez a déligyümölcs gazdag C-vitaminban, káliumban és folsavban. Olyat válasszunk, ami sárga és kellemes illatú. Ha a közepe fás, akkor távolítsuk el.
  9. Emlékszel még, mennyire jó volt a majálisban lufit kapni? Télen ugyan nincs majális, de lufi van. Fújjatok föl közösen minél több színűt, és vadásszátok le őket a lakásban!
    24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba
  10. Készítsetek krumplinyomdát, amivel később akár a karácsonyi csomagolót is díszíthetitek.
  11. A müzliszelet egy olyan egészséges rágcsálnivaló, amit nehezen utasítanak vissza a gyerekek. Már nagyon sok ízben kapható, de nemigen tudsz hibázni egyikkel sem, mind finom.
  12. Tegyetek a gyerekszoba ablakára karácsonyi dekorációt! Már lehet kapni olyan matricákat, amiket az ünnepek elteltével nem kell levakargatni, hanem egyszerűen lehúzhatod az ablakról és nem hagy nyomot.
  13. Egy hűtőmágnes sem téveszthet célt, vehetsz például betűset, számosat, és később hagyhattok velük egymásnak üzeneteket a hűtőn.
  14. Írj vagy tégy a naptárba egy, az életkorának megfelelő jó cselekedet tartalmazó rajzot, például egy olyat, ami azt ábrázolja, hogy ő viszi ki a szemetet vagy saját maga pakolja el a játékait. A nagyobbak már szortírozhatják a megunt játékokat is, és elvihetitek őket a rászorulóknak. Közhely, de adni tényleg jobb, mint kapni. 
  15. A szegfűszeges narancs az egyik legjobb lakásillatosító. Ha pedig együtt csináljátok, akkor nagy hahotázás is lehet a vége. Készítsetek sünit vagy arcocskát belőlük, és díszítsétek ki a gyerekszobát is.
    24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba
  16. Rajzolj vagy írj le egy karácsonyi mondókát, és tanuljátok meg együtt! Este el lehet mondani apának, vagy másnap az óvó- vagy tanítónéninek.
    Tipp:
    Karácsonyi csengő vagyok,
    csilingelek az ágon,
    örüljetek megérkezett
    Télországból Karácsony
    .
  17. A kandírozott gyümölcs nem alacsony kalóriatartalma miatt kedvelt, viszont télen nagyszerű alkalom nyílik az elkészítésére, hiszen ilyenkor a családnak nem nehéz akár egy kiló narancshéjat kitermelni. Hogy mégis meglegyen az egészségesség illúziója, tegyük a reggeli müzlibe vagy joghurtba. 
  18. Egy meselemez ugyan nem fér a naptárba, de a címét beleteheted, majd este együtt meghallgathatjátok. Üljetek le a kanapéra, gyújtsatok meg egy mécsest és egyetek kandírozott gyümölcsöt a mesehallgatás közben.
  19. Meg fog lepődni a gyerek, ha sót és lisztet talál az adventi meglepetések helyén, de hamar rájön majd, milyen titkos terved volt ezekkel. Csináljatok só-liszt gyurmából figurákat! Az ügyesebbek betlehemmel is próbálkozhatnak.
    24 ötletes és pénztárcakímélő tipp az adventi naptárba
  20. Másnap tégy festékeket a zsebecskébe és fessétek ki az elkészült remekműveket! Ha gondoljátok, lehetnek ezek a nagyik ajándékai majd, amiket az unoka ad át a fa alatt.
  21. Ma már számos különféle figurás tésztaszaggatót lehet vásárolni. Ha a gyerkőcöt megleped egy ilyennel, biztos lehetsz abban, hogy nem maradsz egyedül a mézeskalács készítése közben!
  22. Készíthetsz „találd ki” játékot. Rakj egy kis zacskóba mindenféle karácsonnyal kapcsolatos dolgot: csillagánizst, fahéjat, narancsot, szegfűszeget, mézeskalácsot, fenyőágat, tobozt, karácsonyfadíszt, csillagszórót. Csukott szemmel kell kitalálni, hogy mik lapulnak a zsákocska mélyén. A győztes jutalomkakaót kap, és meggyújthatja a csillagszórót!
  23. Most már mindjárt itt a karácsony! Egy szép csengettyűnek az egész család örülhet, hiszen ezzel lehet majd jelezni, amikor megérkeztek a fenyőfa alá az ajándékok!
  24. Hamarosan ajándékbontás, de még a fa nincs feldíszítve? Itt az ideje a közös díszkészítésnek. Biztosíts ehhez papírt, sablont, gyerekbiztos ollót és ragasztót! Indulhat a móka!

Ha szeretnél még adventi naptárötletet, nézd meg videónkat is!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top