Tuti Tippek

Robothóemberek és kamerás Télapók

A karácsony szelleme természetesen a kütyüvilág fölött is ott lebeg, számos jópofa, vagy éppen elborult ötlet akad, amivel feldobható a techrajongók karácsonya (és persze kifosztható a pénztárcájuk).
Léteznek például olyan ketyerék, amik számítógépre dugva, USB-ről működtethetők, és a díszítésen (esetleg elrettentésen) kívül semmilyen gyakorlati hasznuk nincs. Ebben a műfajban találunk zenélő-táncoló Mikulást, különféle színekben villódzó karácsonyfát, illetve robothóembert.
 
Robot hóemerek és kamerás télapók
 
Utóbbi képes hátborzongató hangokat is kiadni, a szeme helyett található csíkban pedig kék, illetve piros LED-fény rohangál jobbra-balra – egyszerre hasonlítva ezzel Michael Knight autójára, K. I. T. T.-re és a Csillagközi romboló című sorozat cylon robotjaira.

Természetesen hasznos eszközöket is találunk a karácsonyi kütyük rengetegében. Többféle, a mindennapokban használatos elektromos eszköz megkapja a karácsonyi kezelést, USB-elosztóból és webkamerából is létezik mikulásos verzió.

 
Robot hóemerek és kamerás télapók
 
Egyes elvetemültek még be is zárták a piros ruhás nagyszakállút egy számítógépes egérbe némi kékes folyadék kíséretében. Sajnos az üveggömbökből ismerős hó nem került a Télapó börtönébe, így nem mondható százszázalékosnak az élmény.

Már meglévő tárgyainkat is ünnepi ruhába öltöztethetjük a várakozás jegyében. Vannak szolidabb megoldások, mint egy mobiltok, de a nagyobb feltűnésre szomjazók a teljes monitorukat díszbe boríthatják, és egyéb karácsonyi partikellékekkel is feldobhatják a szürke irodai környezetet.

 
Robot hóemerek és kamerás télapók
A modern technika azt is lehetővé teszi, hogy a tűzveszélyes dekorációs elemeket, azaz a gyertyákat valami biztonságosabb dologgal helyettesítsék. Természetesen ez kicsit visszavesz a hangulatból, bár nagyon igyekeznek, hogy a hatás megközelítse a valódit. Némelyik LED-es gyertyának úgy vibrál a lángja, mintha néha megborzolná egy kis szellő, más darabokat pedig úgy is ki lehet kapcsolni, hogy egyszerűen ráfújunk.
 
Robot hóemerek és kamerás télapók
 
Hasznos találmány a vezeték nélküli, karácsonyfára csíptethető gyertyasor is. Nem csupán az az előnye, hogy távirányítóval lehet kapcsolgatni a fényeket, de a vezetékekkel való bajlódást is meg lehet vele úszni. Arról már ne is beszéljünk, ami a legtöbb családban minden évben része a karácsony előtti őrületnek: annak a megállapítása, hogy melyik izzó égett ki az égőfüzérben. Ez kicsit egyszerűbben megy, amikor különálló darab minden egyes gyertya, tehát nincsenek sorosan bekötve, és nem alszik ki az egész sor, ha egy égő meghal.
Egyéb fényforrást is felerősíthetünk a karácsonyfára, létezik olyan spotlámpa, amit egyenesen arra találtak ki, hogy a fára csíptetve a kedvenc díszeinket megvilágítsuk vele, hogy jobban kiemelkedjenek a kavalkádból.

Ha pedig már a díszeknél tartunk, mindenképpen meg kell emlékeznünk a karácsonyfadísznek álcázott miniatűr digitális képkeretekről, amelyekre feltölthetjük a kedvenc fotónkat, hogy az mosolyogjon vissza ránk a fáról. Informatikusok és geekek kedvence lehet a másik érdekesség, az alaplapból készült karácsonyfadísz.

 
Robot hóemerek és kamerás télapók

 

Akik kifejezetten az Apple termékeiért rajonganak, azok díszek egész garmadájából válogathatnak. Van itt újság címlapján szereplő Steve Jobs, számítógép és iPhone, méghozzá feketében és fehérben is. Utóbbi azért is lehet különleges, mert az igazi fehér iPhone 4 megjelenése még mindig csúszik.
 
Robot hóemerek és kamerás télapók
 
Készült karácsonyfadísz a nagy népszerűségnek örvendő, iPhone-os és androidos Angry Birds játék egy-két karakteréből is. Ez a dísz kicsit veszélyes is lehet, ha olyan fanatikus rajongó közelébe kerül, aki nem tudja megállni, hogy elkezdje csúzlival lövöldözni a madarakat – ahogyan ez a játékban is történik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top