Tuti Tippek

Ezt nézd karácsonykor! – A legjobb filmek a tévében

A közhiedelemmel ellentétben nem csak cuki rajzfilmfigurákat és a házát hősiesen védő Macaulay Culkint lehet nézni karácsonykor a tévében. Akinek kedve tartja, akár prostikkal, mártírokkal, sorozatgyilkosokkal és egy óriási, süllyedő hajóval is együtt ünnepelhet.

Micsoda nő!
RTL Klub, december 24., 21:30

Ezt nézd karácsonykor! – A legjobb filmlek a tévében

Julia Roberts megunhatatlan klasszikusa nem feltétlenül kötődik a karácsonyhoz, de mindig szíven melengető látni, hogy legyünk bármily szegény sorsúak is, mindig jöhet egy pénzes fószer, aki kiemel a nyomorból. Persze az se baj, ha a csávó úgy néz ki, mint Richard Gere a fénykorában. Kevésbé családi, mint inkább magányos néznivaló, amiben Roberts kisasszony Los Angeles-i megashoppingolásai láttán mindenki sírva fog a fa alá tekinteni, hogy neki meg idén is csak ennyi jutott…

Ünnepi feeling: 1/5
Szeretetfaktor: 5/5
Vidámság: 3/5

Csillagpor
TV2, december 24., 21: 15

Ezt nézd karácsonykor! – A legjobb filmlek a tévében

A csehszlovák mesefilm egy ideig legalább annyira szerves része volt a karácsonyainknak, mint a halászlé vagy a szaloncukor. A hiányuk után keletkezett űrt próbálja betölteni a kicsit modernebb köntösben, világsztárokkal (Michelle Pfeiffer, Robert De Niro…) előadott Csillagpor, amiben egy hullócsillag (igen, itt él, és Claira Danes játssza) nyomába ered egy boszorkány, egy szerelmes ifjú, valamint néhány herceg, akik a királyi trónért acsarkodnak egymással. A mesés hangulatot időnként egészen vad viccek (pl. az emberré változtatott kecske) szakítják meg, de ez a film ezekkel együtt is annyira bájos, hogy szenteste is elolvad tőle a szívünk.

Ünnepi feeling: 3/5
Szeretetfaktor: 3/5
Vidámság: 5/5

Harry és Sally
Filmmúzeum, december 24., 23:00

Ezt nézd karácsonykor! – A legjobb filmlek a tévében

A Harry és Sally ugyan folyton ott szerepel minden „minden idők legjobb romantikus vígjátékai” listán, idehaza mégsem tudhat magáénak olyan ismertséget, mint sorstársai (Igazából szerelem, Notting Hill…). Pedig klasszikus téli New York-i romantikus sztoriról van szó a csúcsformában cukiskodó (és az étteremben egy kamu orgazmust is hitelesen előadó) Meg Ryannel és az örök cinikus Billy Crystallal, akik a Nagy Alma pazar díszletei között jönnek rá, hogy több van köztük barátságnál. Az összejövés pillanata nem karácsonyra, hanem szilveszterre esik a filmben, de ez senkit ne zavarjon meg.

Ünnepi feeling: 4/5
Szeretetfaktor: 5/5
Vidámság: 5/5

Fűrész
Film+, december 24., 23:10

Ezt nézd karácsonykor! – A legjobb filmlek a tévében

A karácsonyi bevásárlások időnként képesek előhozni az emberből az állatot, és a sok sorban állás után gyakran úgy tennénk, mint a Fűrész-sorozat ikonikus figurája, Jigsaw. Persze mi csak csúnyán megleckéztetnénk őket, és nem zárnánk be senkit egy koszos pincébe, ahonnan szegény szerencsétlen csak úgy tud kiszabadulni a fogságból, ha egy rozsdás fűrésszel levágja a saját lábát. Karácsonyi néznivaló azoknak, akik utálják a karácsonyt.

Ünnepi feeling: 0/5
Szeretetfaktor: 0/5
Vidámság: 0/5

Ha a többi filmre is kíváncsi vagy kattints! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top