Tuti Tippek

Izgalom és változások: adventi csillagjóslás

Advent az ünnepre való készülődés időszaka. A december 24-ét, szentestét megelőző négy hétben a lakásunkat, a környezetünket és lelkünket is felkészítjük az ünnepre. Igyekszünk mindent időben megvenni, elkészíteni, és közben az is cél, hogy ne kimerülve rogyjunk le a feldíszített fa alá. Nézzük, mit jeleznek a bolygók a 12 jegy szülötteinek december 1. és 23. között!

Adventi készülődős horoszkópKOS

A Kosoknak jót jelez az, hogy december 21-ig a Nap a Nyilas jelében jár, ugyanis ez tüzet, erőt és jó értelemben vett lelkesedést szimbolizál. December első napjaiban a közlekedésben kell óvatosnak lenniük, majd meg kell fontolniuk, hogy kinek mit mondanak. Új lendületet december 13-án, az újhold napján fognak nyerni. Ha addig nem sikerül mindent elintézniük, akkor onnantól megsokszorozott erővel vethetik be magukat. És ami még jobb hír: kedvük is lesz hozzá. De vigyázzanak, ne legyenek naivak! Mindig nézzék meg, hogy mire adnak ki pénzt! Ne vegyenek sérült vagy lejárt szavatosságú holmit! 21-én a Nap belép a Bakba. Innentől a Kosok lelassulnak, és ráhangolódnak a szeretet ünnepére.

Adventi készülődős horoszkópBIKA

A Bikák folyton számolják a pénzüket. Jól teszik, ha előre megtervezik a kiadásokat, és menet közben is ellenőrzik, hogy hol tartanak. A bolygók azt mutatják, hogy hajlamosak lesznek többet költeni, mint a keret. Nem baj, hogy imádnak vásárolni, ajándékozni, sütni-főzni, de ez nem azt jelenti, hogy adósságba kéne verniük magukat. Ha elakadnak, akkor várják meg a december 13-ai újholdat, mert akkor új erőre kapnak. Céges vagy iskolai ünnepségre vigyenek magukkal tartalék ajándékot, mert lesz/lehet valaki, akinek nem jut, ezzel pedig egy kínos szituációt előzhetnek meg. 21-én a Nap belép a Bakba. Itt az ideje, hogy önmagukra is gondoljanak, és kényeztessék magukat pl. egy finom masszázzsal!

Adventi készülődős horoszkópIKREK

Az Ikrek-szülötteket több hódoló, udvarló fogja ostromolni karácsony előtt. Ebben csak az fogja „lehangolni” őket, hogy mind régi. De 13-án, újhold napján, illetve onnantól jöhet végre az új. Ő inspirálni fogja az Ikreket azáltal, hogy elhiteti velük, szépek és szerethetőek. Nem szégyen, ha ez a hatás intenzív és erős vonzáson alapszik. A cél, hogy ez kölcsönös legyen. 17-e egy kritikus nap lesz. Ekkor a Merkúr és a Jupiter szemben fognak állni egymással, ami heves, eltúlzott és felesleges veszekedést mutat. Az is látszik, hogy a másik elmélkedését az Ikrek hajlamos lesz túlreagálni, és ez váltja ki a vitát. Szerencsére a kedélyek hamar lecsillapulnak, és békésen várhatják a karácsonyt.

Adventi készülődős horoszkópRÁK

A Rákok jól tennék, ha nem munkának fognák fel a karácsonyi készülődést. Minden sokkal élvezetesebb lesz, ha a szeretteikre gondolnak, és arra az örömre, amit okozni fognak ajándékkal, díszítéssel, finomságokkal. Azzal nincs gondjuk, hogy szívesen csinálják mindezt. De a bolygóállások arra mutatnak rá, hogy nem szabad sóhajtozniuk közben, mert sajnálatot váltanak ki a másikból. Szerencsére a december 13-ai újhold után új lendület segíti őket. Ekkortól az egészségük is jobb lesz. És az igazi a december 21-től induló időszak. Nem kizárt, hogy valaki, aki kedves a szívüknek, olyan gesztust tesz, ami felér a legnagyobb karácsonyi ajándékkal. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy szép legyen az ünnep.
 
Adventi készülődős horoszkópOROSZLÁN

Az Oroszlánok adventi időszaka energikusan fog telni. Vidáman és kreatívan állnak hozzá minden feladathoz. Csak arra kell ügyelniük, hogy ne essenek gyerekes túlzásokba. A Jupiter jóindulatú, de hajlamosítja az Oroszlánokat arra, hogy átessenek a ló túloldalára. Ezt néhányan nem fogják jó szemmel nézni, és lehet, hogy nem szólnak, de magukban füstölögnek. Mivel tűz jegyben tartózkodik a december 13-i újhold, az Oroszlánok kirobbanóan jó formában lesznek. Remélhetőleg ez át fog ragadni a környezetükre is, de nem szabad semmit rájuk erőltetniük. December 21-én a Nap belép a Bak jelébe. Valószínűleg innentől hidegebb lehet. Fontos, hogy melegen és rétegesen öltözzenek, nehogy megfázzanak.

Adventi készülődős horoszkópSZŰZ

A Szűz-szülöttek akkor lesznek nyugodtak, ha tervet készítenek. Legyenek a feladatok időrendi sorrendbe felírva, és mellé az is, hogy mit, hol és mennyi idő alatt tudnak elvégezni. Ez azért fontos, mert több bolygóállás azt sejteti, hogy a munkában is helyt kell állniuk. Ez pedig csak akkor fog összejönni, ha egyértelműen láthatóak a teendők. Mindeközben a családban új helyzet állhat elő. Ezt a december 13-ai újhold megvilágítja, szóval nem kell előre kitalálni, hogy ez pontosan mit jelent. Az is biztos, hogy december 21-től a Szüzek kiegyensúlyozottabbak, összeszedettebbek és harmonikusabbak lesznek. Ez hozzájárul ahhoz, hogy advent utolsó napjai az ünnephez méltóan teljenek.

Adventi készülődős horoszkópMÉRLEG

A Mérlegeknek tudomásul kell venniük, hogy ők hiába békések és együttműködőek, a harmóniához szükség van a másik fél konstruktív hozzáállására is. A december eleji bolygóállások azt mutatják, hogy úgy érezhetik, ebben olykor magukra maradnak. De az is látszik, hogy nem kell mindenkit megnyerniük. Elég, ha egy szövetségesre lelnek, aki akár egy gyerek is lehet. A lényeg, hogy ne érezzék egyedül magukat. Ami még sarkalatos, hogy körültekintően közlekedjenek az úton, bevásárlás és takarítás közben is, nehogy megsérüljenek! A jupiteri szembenállások a kapkodás veszélyét hangsúlyozzák. 21-étől az otthon és a család fontossága erősödik fel. Ennek szem előtt tartása teszi meghitté a karácsonyt.

Adventi készülődős horoszkópSKORPIÓ

A Skorpiók fogják a legjobban érezni magukat a bőrükben az adventi hetekben. Persze csak akkor, ha hozzák azt a picit flegmatikus, cinikus formájukat, ami alapvetően és mostanában különösen jellemzi őket. Az idő nekik dolgozik, ha hagyják. Szaturnusz Kronosz, az idő ura, a Skorpió jelében azoknak segít, akik kapkodás nélkül teszik a dolgukat. A december 13-i újhold új forrásokat fog megnyitni, ami nem feltétlenül pluszbevételt jelent, hanem kedvezményt, spórolást, ügyes trükköt, amivel olcsóbban meg lehet úszni a karácsonyi bevásárlást. Ezenkívül azért vigyázniuk kell az értékeikre. Több bolygó is támadást jelez, ami a pénzük, pénztárcájuk ellen irányul. Ez egészen karácsonyig kitart.

Adventi készülődős horoszkópNYILAS

A Nyilasok adventi heteit erős kettősség fogja jellemezni. Egyrészről remek hangulatban lesznek: gyermeki lelkesedéssel, fülig érő szájjal várják a karácsonyt. Másrészről viszont a bolygók azt mutatják, hogy egyre-másra jön valaki, aki elveszi/elveheti a kedvüket – de csak ha engedik. Sajnos ebben a rohanós világban kevesen tudnak békésen, derűsen készülődni az ünnepre. A Nyilasok azon kevesek közé tartoznak, akik képesek. Legyen az a cél, hogy ők hassanak a többiekre, és ne fordítva! Ezzel párhuzamosan egy régi szerelem emléke, illata, íze nosztalgiázásra készteti őket. Legyenek óvatosak, mert a jelenlegi kapcsolatot, illetve a jelent összezavarhatják! Meg kell fontolniuk, hogy megéri-e.

Adventi készülődős horoszkópBAK

A Bakok számára egyetlen téma sarkalatos: az egészségük. Tegyenek meg mindent azért, hogy megőrizzék ezt! Semmi sem ciki vagy túlzás: sapka, sál, kesztyű, derékmelegítő, vastag zokni, lábszármelegítő. Ezek divatosak is, ha vidám, harmonizáló színekben válogatják össze. És a legfontosabb: sose legyenek hosszú ideig huzatban és/vagy nyirkos helyen! Ha ezek sikerülnek, akkor kényelmesen, de tempósan intézhetik a dolgaikat, amibe belefér a munka/tanulás/vizsgák és az ajándékbegyűjtő körút is. Ez utóbbi akkor lesz eredményes, ha a tervek mellett kellő nyitottság is van bennük. Ebben segíti őket a Bak jelében járó Mars. De az igazi a december 21-én Bakba lépő Nap lesz. Innentől minden ideális.

Adventi készülődős horoszkópVÍZÖNTŐ

A Vízöntőknek a legtöbb fejtörést az okozhatja, hogy meg akarnak felelni valami régi elvárásnak, ami nem is mástól, hanem tőlük ered. Nem baj, ha a gyerekkori emlékek felerősödnek. De el kell fogadniuk, hogy nem lehet és nem is kell reprodukálni a múltat. Ebben a Jupiter hátráltató, de a Nap és az Uránusz segítő erők. Az is kihívás, hogy összeegyeztessék a munkájukat és a magánéletüket. Mindkét területen sok a teendő. Ezért kell listát készíteni és gyorsan kihúzni, ha valami elkészült. Ez új lendületet ad a folytatáshoz, ahogy a december 13-ai újhold is. Innentől gördülékenyebben és vidámabban megy minden. Ezt támogathatja egy finom forró csoki, forró tea vagy forralt bor…
 
Adventi készülődős horoszkópHALAK

A Halak-szülöttek alapvetően hálásak. Az adventi időszakban tudatosan kell emlékeztetniük magukat arra, hogy milyen jó, hogy van munkájuk és családjuk, ugyanis mindkét téma sokat kivesz belőlük. Okosan meg kell osztaniuk magukat, de nemcsak e kettő között, hanem úgy, hogy önmagukra is jusson idejük, energiájuk. Ehhez folyamatos, de lassú támogatást ad Szaturnusz, a nagy sorsbolygó. Ő az, aki terhel, és közben erősít is. Akkor tud segíteni, ha a rohanást időnként megszakítja egy kis csend és mozdulatlanság. Mindeközben december 13-án, újhold napján új főnök vagy munkatárs érkezhet. Ez új szín, ami feldobja a kicsit nyomott hangulatot, és kihozza Halakból a segítőkészséget. Ez is ajándék…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top