Tuti Tippek

Hajdú Steve és felesége angol karácsonya

Mivel Hajdu Steve felesége angol, így gyakran megesik, hogy az ünnepeket a szigetországban töltik Alexandra családjával. Mivel az ottani karácsonyi hagyományok markánsan mások, mint itthoniak, a színésznek volt mihez hozzászokni, azonban mára a brit ünnepi szokásokat is a szívébe zárta!

Steve és felesége (fotó: Sanoma Archívum)
Steve és felesége
Fotó: Sanoma Archívum

Kocsmázás az ünnep első napján!

Bolton-la-Sandban, ebben a brit kisvárosban rengeteg új élményt szerzett Hajdu Steve, amikor az évek során – feleségével együtt – ott karácsonyozott. „Kezdjük ott, hogy az angolok sokkal türelmesebb népség, mint mi vagyunk – meséli a színész. – Ez már csak abból is látszik, hogy szenteste vidáman elnézegetik a szépen becsomagolt ajándékokat a fa alatt, és eszükbe sem jut kíváncsiskodni. Apósomék az én magyar vérem miatt módosítottak kicsit a szokásaikon, amit nagyra értékelek: 24-én egy, azaz egy darab ajándékot minden családtag kibonthat, de a többi szigorúan reggelre marad. Akkor pedig jöhet az igazi örömködés!” A család 25-én reggel általában órákat tölt a meglepetések ki- és felpróbálásával, majd a családfő beteszi a hatalmas pulykát az alig 100 fokra előmelegített sütőbe, hogy ott aztán órákon át vörösödhessen az ünneplők nagy örömére. Mialatt a pulyka sül, a ház népe felkerekedik és meg sem áll a közeli pubig, ahol sörözéssel és beszélgetéssel múlatják az időt, míg a lakoma készül.

Ünnepi gyomorbántalmak országa

Angol királynővel ünnepel Hajdu Steve

Apjával Skóciában karácsonyozik Suri Cruise

„Legalább két órát szoktunk eltölteni a pubban, nagyon jó hangulatban, és az ünnepi ebéd bekebelezése kora délután történik, amikor már mindenki nagyon éhes, és a madár is felvette a ropogósra sült árnyalatot. Köretnek sárgarépát, kelbimbót és ehhez hasonló puffasztó hatású zöldségeket eszünk a pulykához, ami garantálja, hogy Erzsébet királynő délutáni tévés köszöntője már szélgörcsöktől gyötörve éri a családot. Ezt azonban lehetetlen kihagyni, és a végére illik bele is szundítani, a helyi szokások szerint” – nevet Steve. Van is miért előre kipihenni a másnapot, ugyanis akkor következik az újabb vásárlási roham: Angliában a legtöbb üzlet óriási áresőt hirdet a karácsony utáni napokra, aminek lehetetlen ellenállni. Ilyenkor még az is költ, aki egyébként nem akar! „Mára átvettem és megszerettem a feleségem által hozott karácsonyi hagyományokat, és amit külön ki kell, hogy emeljek: az angoloknál egyszerűen hihetetlenül szórakoztató az ünnepi műsorkínálat a tévében, élmény, amikor együtt tévézik a család. Ilyen tekintetben volna mit tanulnunk ettől a türelmes és kényelmes néptől.”

Utál ajándékozni!
Steve azt mondja, utál ajándékozni, mert sosem támadnak jó ötletei abban az olvasatban, hogy mivel lepje meg a szívének kedves hozzátartozókat, barátokat. A végsőkig halogatja a karácsonyi vásárlást, ő az, aki még 24-én lót-fut a hipermarketben, és heves szívdobogás közepette kódolja magába, hogy úgysem fog senkinek semmi értelmes dolgot találni. És nem is talál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top