Tuti Tippek

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. rész

Mi kerüljön az aprónépnek a karácsonyfa alá? Képes összeállításunk bemutatja a legjobb gyerekkönyveket! – 2. rész!

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részTodd Burpo: Igazából mennyország gyerekeknek!
(Park Kiadó)

Világszerte bestseller az Igazából mennyország című regény, melyet a Burpo szülők írtak Amerikában, kisfiuk, Colton látogatásáról az égiek között. A fiúcska a klinikai halál állapotába került néhány percre, és ezt követően elmesélte a családjának, milyen is a mennyország. A megindító, szeretetteljes kötetet most igazi gyereknyelvre fordították a legkisebbek kedvéért, akik szintén érdeklődéssel hallgatják ezt a mennyei történetet.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részCsukás István: A téli tücsök meséi
(Könyvmolyképző Kiadó)

A Kossuth-díjas író meseregénye az elmúlt szép nyarat idézi fel, amikor a kis tücsök még a szigeten élt. Egy hátizsák zsebében került be a szobába, ahol az írógép billentyűire felugorva kezdte el írni a saját történetét. Finoman érzelmes, szép mese ez a kicsiknek, arról, hogyan lehet a szomorúságból boldogságot varázsolni.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részDavid McKee: Elmer a hóban

(Könyvmolyképző Kiadó)

Elmer, a színpompás elefánt történetét meséli el ez a könyv. A gyerekek megtudhatják, hogyan mutatja meg a főhős a barátainak, hogy a hideg és a meleg viszonylagos, és hogy mindkettő nagyon mulatságos is lehet. Az elefánt hihetetlen kalandjai egy sorozat részei, amely világszerte 22 országban hódít!

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részKate Saunders: Aprócska titok

(Könyvmolyképző Kiadó)

Steffa különös jelenség: kicsi, sovány, éjfekete hajú, régimódi ruhákat hord és furcsán beszél. Azonban különcsége barátnőjét, Jane-t egy csöppet sem zavarja. Azonban az édesanyja, Lady Matilda egy nagy titkot rejteget, ami nem hagyja a lányokat nyugodni, és belépnek a félelmetes világba, ahol a gonosz terveket szövöget, és ahol a barátság jelenti a legnagyobb erőt.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részGryllus Vilmos: Maszkabál 1–2.
(Sanoma Budapest Kiadó)

A tüneményes illusztrációkkal és a különös gonddal megalkotott rajzfilmcsokor fülbemászó dallamaival, szívderítő szövegeivel és őszinte lelkesedésével mesés világba repíti a gyerekeket, örömteli perceket szerezve az egész családnak. Ebben a multifunkciós könyvecskében együtt van, kép, szöveg, hang ahhoz, hogy igazi élményt nyújtson a kicsiknek.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részGeronimo Stilton: A sajtpiramis titka

(Alexandra Kiadó)

A főhős kisegeret a nagyapja igazi, világjáró kalandra küldi: fel kell fedeznie Kheopsz fáraó réges-régi piramisát. Ki kell derítenie, miként lehet hulladékból energiát termelni, megkeresni ehhez egy szupertitkos hozzávalót. Egyszóval: rálelni a sajtpiramis titkára! Kalandkedvelő, érdeklődő apróságoknak ajánlott!

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részFüzesi Zsuzsa: Mondókáskönyv

(Urbis Kiadó)

A kis kötet régi, erdélyi mondókákat tartalmaz, melyek itthon talán kevésbé ismertek, épp ezért színesítik-tarkítják a kicsik kifejezéstárát. Régies nyelvezetük miatt különösen érdekesek ezek a gyerekek számára. Vannak köztük altatók, mondókák és csúfolók – nem túlságosan hosszúak, ezáltal könnyen taníthatók, sikerélményt szerezhetnek velük a gyerekek!

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részBerg Judit: Lengemesék
(Sanoma Budapest Kiadó)

A legvidámabb lények a Nádtenger hősei, a lengék. Hogy róluk eddig miért nem hallottatok? Mert csak a Nádtenger lakói tudták eddig, hogy ők a nádas nyugalmának, az ott élő állatoknak a védelmezői. Testük pici, mint a pitypang bóbitája, a bőrük zöld, mint maga a nád, hajuk pedig kócosan lobog a szélben – mesevilágukat mesterien építette meg Berg Judit a legkisebbeknek.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részZalán Tibor: Királylányok könyve
(Cerkabella Kiadó)

Zalán Tibor királyhősei Habakuk és őfelsége negyven lánya, Esthajnal, Rebeka, Csilla, Veronika, és még sokan mások. A nevek mögött pedig megannyi kibontakozó történet, életkedvet teremtő csoda – nemcsak kislányoknak! A meseélményt Keszeg Ágnes gyönyörű illusztrációi teszik még teljesebbé.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részGazdag Erzsi: Mesebolt
(Móra Könyvkiadó)

Gazdag Erzsi mesekönyve ideális választás akkor, ha több, igen közkedvelt történettel szeretnénk meglepni a gyerekünket. Az oldalakon többek között találkozhatunk a kiskakas rézgarasával, a vidám vásárral és Csigabiga nénivel is. K. Lukáts Kató gyönyörű rajzain pedig meg is elevenedik az erdő, a tündérek hada, de a hóember is.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részLegszebb karácsonyi történeteim kincsestára

(Alexandra Kiadó)

Ebben a gyönyörű könyvben számtalan klasszikus karácsonyi történet kel életre, melyek hatására az ünnepi varázs érzése költözik a gyermekszívekbe. A kötet kedves, könnyen tanulható verseket is tartalmaz, és gyönyörű illusztrációkkal kalauzolja a kicsiket a karácsony világában.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részMarék Veronika: Tegnap, ma, holnap

(Móra Könyvkiadó)

Ez a kötet úgynevezett felelgetős könyv. Játékosan tanítja meg a gyerekeket arra, mennyi idő egy nap, mit is jelent pontosan egy hét, és melyek a hét napjai. Mert véletlenül sem szabad összekeverni őket! Mit jelent a tegnapelőtt, a jövő héten vagy a holnapután? Ehhez hasonló fogas kérdésekre felel ez játékos foglalkoztató kötet a legkisebbeknek.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részBöszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest
(Könyvmolyképző Kiadó)

Az épp gyerek- és tinédzserkor határán tengődőknek szánta Böszörményi Gyula ezt a kötetet, amelyben minden GÁZ. GÁZ, ha 13 vagy, GÁZ, ha hirtelen más városba költözöl, GÁZ, ha a húgod egy őrült zombirajongó, és GÁZ, hogy a felnőttek hazudnak, csúsztatnak, mellébeszélnek… És tény: ezzel a könyvvel a polcán egy kiskamasz segítséget kaphat e nehéz korszak elviseléséhez.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részD. Tóth Kriszta: Lola-mesék

(Sanoma Budapest Kiadó)

Már három kötetet is írt D. Tóth Kriszta a Lola-mesék sorozatában, amely töretlen népszerűségnek örvend a családok körében. A népszerű tévést saját kislánya ihlette meg, az ő egyéniségét, kalandjait, történeteit is beleszőtte ezekbe a mesekönyvekbe – épp ettől olyan szerethetőek, életszerűek a Lola-kötetek meséi.

15 gyerekkönyv a fa alá! – 2. részBosnyák Viktória: Budapesti kis boszorkány

(Scolar Kiadó)

Ki lesz a legfiatalabb budapesti boszorkány? Ez a kérdés izgatja a mesés történet két hősét, Analitikát és Anarchiát – persze, ők maguk is mindketten boszik, akiknek sürgősen találniuk kell egy harmadik boszit, mert különben elveszítik a varázserejüket. Kalandjaikat Bosnyák Viki, a népszerű mesekönyv írónő vetette a kötet lapjaira, összetéveszthetetlen életszeretetével és humorával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top