Tuti Tippek

Csináld magad: adventi koszorú

Az adventi koszorú elengedhetetlen kelléke a karácsony előtti időszaknak. Beszerzése november végén aktuális, hiszen a szenteste előtti negyedik vasárnapon már gyújtjuk is az első gyertyát! Idén ez december elsejére esik.

Az adventi koszorú elkészítésébe mi magunk is bátran belekezdhetünk, hogy egy saját tervezésű darabbal örvendeztessük meg magunkat és családunkat. Most a Meska alkotója, Ceffa mutatja meg, hogyan is lássunk neki.

Az elkészítéséhez a karácsonyi hangulaton kívül az alábbiakra lesz szükség:

  • Koszorúalap: ez lehet szalma, hungarocell vagy akár vessző is
  • Ágak: általában zöld színű ágakat használunk, ez lehet fenyő vagy más örökzöld, babérmeggy, borostyán vagy bogyós ág is
  • Rögzítő eszközök: drót, olló, haknidrót, ragasztópisztoly, gyertyatüske
  • Dekorációs kellékek: gyertya, kerámiafigura, gömbök, szalag, ami csak a lehetőségeinkbe belefér, mi most egy lehetséges verziót mutatunk meg
Megnézem
Összes kép (1)

Csináld magad: adventi koszorúNÉVJEGY

Szabó-Majlik Éva, akit Meska-oldalán Ceffa néven ismernek, eredeti szakmája földmérő, férjével és három gyermekével él egy fővároshoz közeli faluban. A virágok iránti szeretete már a gyermekkorát is végigkísérte. Korábban egy kis virágboltot vezetett egy Nógrád megyei faluban, majd Budapestre költözve visszatért földmérő szakmájához, de a virágok iránti szeretet ismét győzött: amikor visszatért vállalkozásához, valami olyan különlegességet szeretett volna a magyar piacra bevezetni, ami egyedülálló és ritka.

Kézműves virágkötészeti dekorációit a színek, a vidámság, a harmónia és a kreativitás jellemzi. Az Éva által készített minden egyes csokor, koszorú, asztaldísz egyedi, mert a megrendelővel folyamatosan egyeztetve készíti, vagy a saját fantáziavilága ihleti. Három évvel ezelőtt kezdett el kutatni maradandó megoldások után, majd megismerkedett a különféle tartós virágokkal: többek között csodás habrózsák, agyagorchideák és különleges minőségű selyemvirágok képezik csokrai alapját. Itt megnézheted, milyen virágcsodák kerülnek ki a keze alól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top