Tuti Tippek

Újra jár Pesten a gyerekek kedvenc villamosa

Egészen vízkeresztig szállít utasokat a fényköntösbe öltöztetett karácsonyi villamos, idén ötödszörre. A különösen kisfiúk számára kedves látványossággal Budán a 19-es, Pesten a 2-es villamos vonalán találkozhatunk.

Négy évvel ezelőtt, 2009-ben indult első útjára Budapesten a karácsonyi fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán, majd tekintettel a nagy érdeklődésre, –2010 óta már a budai oldalon is feltűnik a csillogó UV nosztalgiavillamos, amelyet 3500 méternyi füzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED borít fényárba, utasterében pedig ünnepi díszítés fogadja a belépőt. Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog, így méltán népszerű nemcsak a gyerekek, de a felnőttek és a külföldi turisták között is.

Fotó: bkv.hu
Fotó: bkv.hu

A járat a korábbi évekhez hasonlóan most is normál díjszabással vehető igénybe. Munkanapokon a budai 19-es, ünnepnapokon és hétvégén pedig a 2-es villamos vonalán szállítja utasait. Figyelem, december 24-én (szenteste) és december 31-én (szilveszterkor) a járat nem közlekedik! A pontos menetrendet itt, a BKV oldalán megtalálod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top