Tuti Tippek

Ünnepi hangulat (x)

Szinte hihetetlen, de alig pár hét, és eljön az év egyik legszebb ünnepe. Egyre inkább azt érezzük, hogy rohannunk, sietnünk kell, sőt az ajándékbeszerzés is a nyakunkba szakadt. Feszültek és türelmetlenek vagyunk, holott a karácsony pont nem erről szól.

Sokakban már hónapokkal az adventi időszak előtt felmerül: vajon mit is adhatnék a szeretteimnek? „Talán egy újabb kötött pulóvert? A tavalyit már úgyis kinőtte”– morfondírozunk magunkban. Ahogy haladunk előre, máris ott motoszkál az ember fejében nap mint nap, hogy hogyan tervezze idén úgy a karácsonyi készülődést, hogy ne maradjon minden az utolsó percre. Nekünk van néhány ötletünk, amivel egy kisebb terhet biztosan leveszünk a válladról.


A közös ajándékkeresésnek több előnye van, sőt tulajdonképpen ez is része az ajándéknak, hiszen nem elég hangoztatni, hogy az egyik legszebb dolog, amit adhatunk, az az idő. Ne töltsünk órákat a boltokban való sorban állással, egyszerűsítsük a beszerzőkörutakat online vásárlással vagy ajándékkártyával.

Nem arról van szó, hogy elhagyott minket a képzelőerőnk, de ki nem futott már bele abba, amikor egy olyan meglepetést szánt az ajándékozottnak, aminek épp a színe, formája vagy az illata nem passzolt a viselőjéhez. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének ötleteink, mindössze arról, hogy az ajándék csak akkor jó, ha az, aki kapja, erre vágyott.


Töltsön több időt otthon szeretteivel! Ismerős, amikor egy-egy íz, illat túlmutat önmagán, s felvillant egy-egy pillanatot a múltból? Egy közös családi nassolást, egy vidám sütés-főzést az ünnepekben. A karácsonyi hangulathoz kitörölhetetlenül hozzátartozik a fahéj ismerős illata, a mogyoró roppanása, a puszedli jellegzetes íze. A konyhai sürgölődés nyomán a lakást édes illatok árasztják el, a fahéj, a szegfűszeg és a vaníliás összetevők csendben teszik a dolgukat: tökéletes hátteret adnak a meghitt készülődéshez, az együtt töltött pillanatokhoz.

A karácsonyi hangulat már kopogtat az ajtónkban – apró kiegészítők, ünnepi illatok formájában bukkan fel az életünkben. Ellenkeznünk kár, előbb vagy utóbb úgyis beszippant mindenkit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top