Tuti Tippek

Tarolt Budapest, a második legnépszerűbb téli úti cél

Előkelő helyezést ért el a magyar főváros.

A ForwardKeys utazási elemző cég kutatása szerint az EU-n belül Budapesten nőtt a második leggyorsabb ütemben a távolsági légijáratok foglaltsága a téli ünnepi időszakban. A magyar fővárost egyedül Helsinki tudta megelőzni. A finn főváros 29,6 százalékos növekedést regisztrált a december 15. és január 15. közötti időszakra, ami csekély mértékben haladja csak meg Budapest 29,3 százalékos emelkedését.

A karácsony közeledtével erőteljes lendületet vett Bukarest (28,4 százalék), Lisszabon (27,2 százalék), Porto (26,5 százalék), Athén (22 százalék) Koppenhága (18,5 százalék), Madrid (18,3 százalék), Prága (16,5 százalék) és a világ leginkább turistabarát városának választott Amszterdam (14,4 százalék) turizmusa is.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Az elemzés szerint Budapest erős foglalási pozíciója a New York-i (LOT) és Tel-Aviv-i (Ryanair) útvonalak kapacitásnövelésének köszönhető. Az ünnepi programkínálat minőségi és mennyiségi bővülése is hozzájárult a magyar főváros előkelő helyezéséhez.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top