nlc.hu
Tuti Tippek

Ausztria döntése a karácsonyi vásárokról

Nagyot változik idén a karácsony Bécsben

Karácsonyi vásárok nélkül zajlik az idei advent és a karácsony az osztrákoknál.

A szállodák és a vendéglátóipari egységek zárva maradnak egészen január 7-ig, ezen túlmenően a karácsonyi vásárok sem nyithatják meg kapuikat. A döntést azzal indokolta, hogy a fertőzésveszély éppen az ilyen helyeken a legvalószínűbb. Ezzel a szigorú intézkedéssel igyekeznek elkerülni a járványgörbe újbóli emelkedését, és remélik, a tervezett január 7-ei nyitás még megmentheti a téli szezont.

Az elmúlt hetekben a sípályák működtetéséről kirobbant vitáról szólva Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter a következőket mondta: „Ausztria síelő nemzet, a sípályáknál folynak az előkészületek, és az emberek vágynak a pihenésre és sportra.” Mivel azonban a hotelek és éttermek zárva maradnak, a pályák elsősorban a helyben lakók, illetve az egynapos kirándulást tervezők örömét szolgálhatják majd.

Bécs

Karácsonyi fények a bécsi adventi vásáron a Rathausplatzon 2019. december 15-én – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A sífelvonóknál szigorítják a biztonsági előírásokat, zárt kabinok esetében 50 százalékkal csökkentik a befogadható utaslétszámot.

(MTI)

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top