nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi ajándék személyi kölcsönből

Jövőre nagyot ugranak a törlesztőrészletek, inkább ne hitelből vegyél karácsonyi ajándékot

Ha nem érzed biztosnak a jövődet és a munkahelyedet, inkább ne hitelből vegyél karácsonyi ajándékot, tanácsolja a jegybank.
Karácsonyi ajándék

A koronavírus-járvány ellenére a magyarok idén 8 százalékkal többet szánnak az ünnepekre, mint tavaly, legalábbis a GKI Digital kutatása szerint. Pedig nem terveznek meglepni annyi családtagot. De nem mindenki saját pénzből vesz ajándékot, tavaly a családok negyede tervezett hitelt felvenni az ünnepek miatt – számolt be az RTL Híradó.

A kormány a járvány miatt 5,75 százalékon befagyasztotta a személyi kölcsönök THM-ét az év végéig. Viszont emiatt januártól jelentősen, nagyjából 15 százalékkal magasabb törlesztőrészletekre kell számítani. A bankok az új, magasabb THM-ről is kötelesek tájékoztatást adni, erre oda kell figyelni.

A jegybank azt tanácsolja, alaposan gondoljuk át a hitelfelvételt, ha nem érezzük biztosnak a munkahelyünket és a jövőnket, akkor inkább ne kölcsönből vegyünk ajándékot.

Hitelfelvétel helyett készíts ajándékot saját kezűleg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top