nlc.hu
Tuti Tippek

Egyszerű adventi naptár házilag

Ötletes DIY adventi naptár – ennyire könnyen elkészítheted

Mutatós, de nem kell vagyonokat költened rá, mégis a lakás egyik legkedvesebb dísze lehet ez a házilag készített adventi naptár.

Ehhez az egyszerű, házilag elkészíthető adventi naptárhoz nem lesz szükséged semmilyen extra dolgokra. Ha szereted az egyszerű, mégis kedves, ötletes ünnepi dekorációkat, ebben a naptárban sem fogsz csalódni.

DIY adventi naptár készítése

Egy nagyon egyszerű verziót mutatunk a DIY adventi naptárra, amit szó szerint percek alatt elkészíthetsz. Ez az adventi kalendárium akkor sem fog ki rajtad, ha nem erősséged a kézügyesség.

Szükséged lesz:

  • natúr színű csomagolópapírra
  • madzagra
  • filctollra
  • attól függően, hogy mivel szeretnéd díszíteni kicsi: fenyőágdarabkákra, magyalra, apróbb tobozokra, makkra, dióra, fahéjrúdra, de használhatsz szárított narancskarikákat is.

A terméseket arany vagy ezüst színű spray-vel is lefújhatod, ha vinnél bele egy kis glam hatást.

DIY adventi naptár készítése

Díszítsd úgy az adventi kalendáriumot, ahogy tetszik!
(Fotó: Getty Images)

A csomagolópapír választásánál arra ügyelj, hogy se túl vékony, se túl vastag ne legyen. Vágj ki 24 darab egyforma méretű alakzatot, olyat, amilyet a képen látsz. A közepüket lyukaszd ki papírlyukasztóval, de ha nincs, akkor egyszerűen szúrj lyukat rajtuk egy ollóval.

Vastag filccel számozd be őket 1-től 24-ig, majd vágj két egyforma hosszúságú darabot a madzagból, hogy legyen majd mire felfűznöd a kis kártyákat. De mielőtt felfűznéd őket, jöhet az ötletes adventi naptár díszítése!

DIY adventi naptár készítése

Alig kell hozzá valami
(Fotó: Getty Images)

Ragasztózd be a tobozok, a kisebb diók, makkok oldalát, valamint a fenyőágakat, és ragaszd őket a kivágott papírlapokra úgy, hogy ne takarják el a számozást. Várd meg, amíg megszáradnak, majd a lapok hátuljára ragassz fel egy-egy külön csomagolt csokifalatkát, bonbont. Melléjük írhatsz kedves üzenetet is, amikkel szebbé teheted annak a napját, aki aznap kibontja a csokit.

Ha mindezzel kész vagy, fűzd fel a lapokat a madzagokra sorban, majd akaszd fel a falra. A lapok közötti területet is dekorálhatod, kis fafigurákkal, és akár egy kisebb fényfüzért is átfonhatsz rajta.

Még több DIY ötlet karácsonyra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top