nlc.hu
Tuti Tippek

A Rockefeller Center 2021-es karácsonyfája

Ilyen még soha nem történt a Rockefeller Center karácsonyfájának történetében

Egy 400 kilós kristálycsillag kerül majd a tetejére.

November 13-án érkezett meg New Yorkba a Rockefeller Center idei karácsonyfája. A 12 tonnás fenyőfán december 1-jén gyújtják meg a fényeket.

Rockefeller Center karácsonyfája,

A Rockefeller Center karácsonyfája Marylandből került New Yorkba (Fotó: Alexi Rosenfeld/Getty Images)

A 24 méter magas lucfenyőt a marylandi Elktonból szállították New Yorkba. Először érkezett fenyő ebből az államból a 8 évtizedes tradíció történetében 0 számolt be az MTI. A 85 éves fa egy Elktonban élő család háza mellett állt, és már tartottak tőle, hogy egy vihar kidöntheti. A fenyőfát a Rockefeller Center főkertésze választotta ki a New York-i karácsony díszének. 

A lucfenyőt több mint 50 ezer, színes lámpa díszíti majd, tetején pedig egy 400 kilogrammos, kristályokkal borított csillag lesz.

A karácsonyfa január elejéig áll majd Manhattan szívében.

Tavaly egyébként személyenként csak 5 percig lehetett csodálni a Rockefeller Center karácsonyfájának a fényeit – ráadásul maszkban és egymástól biztonságos távolságban –, mivel a járványügyi intézkedések miatt fanéző pontokat jelöltek Manhattan belvárosának négy utcájában. Egyszerre négyen nézhették a fát – amelyet a New York állambeli Oneontából szállították a városba – az 5 perces időkeretekben. A tér, vagyis a Center Plaza, ahová a fát felállították, ugyanis el volt zárva a járókelők elől. A látogatók virtuálisan álltak sorban, sms-ben értesítették azokat, akik éppen következtek. 

A Rockefeller Centerben dolgozók először 1933-ban állítottak karácsonyfát, azóta ápolják a tradíciót.

Olvass még neves karácsonyfákról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top