nlc.hu
Tuti Tippek

Babapiskótákat vizsgált be a Nébih

Problémás babapiskótákat találtak – vigyázz, miből készítesz tiramisut karácsonyra!

Több babapiskóta is fennakadt a Nébih rostáján.

A Szupermenta termékteszten 24 babapiskótát, illetve babapiskóta jellegű terméket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyikkel sem volt gond, de 8 terméknél előfordultak jelölési hibák. Gond volt az aromával bevitt színezék feltüntetésének hiányával, a tápértékjelöléssel és az összetevők felsorolásával is.

babapiskóta

Több helyen kerül tiramisu az ünnepi asztalra (Fotó: illusztráció, iStock)

A hibák miatt az érintett élelmiszer-vállalkozók ellen hatósági eljárás indult, és a hatósági felügyelők élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabtak ki.

A Nébih-nél azt is jelezték, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv irányelve szerint jelenleg a babapiskóták jelölésén kötelező feltüntetni a „6 hónapos kortól fogyasztható” –eliratot. A termékek jelentős cukortartalma miatt azonban rendszeres fogyasztásuk nem javasolt csecsemők és kisgyermekek számára, ezért folyamatban van a szabályozás módosítása.

Tiramisureceptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top