nlc.hu
Tuti Tippek

Mikulás-ünnepségek Bécsben 2021-ben

FFP2-es maszkban jön idén a beoltott Mikulás Bécsben

Megtartják idén a megszokott Mikulás-ünnepségeket Ausztriában, a koronavírus-járvány miatt azonban a nagyszakállúra szigorú előírások vonatkoznak.
Mikulás

A tavalyi évvel ellentétben idén engedélyezték a Mikulás látogatását Ausztriában az országos kijárási korlátozás ellenére is. Ez a tevékenység az Osztrák Egészségügyi Minisztérium szerint „külső helyszínen végzett szolgáltatásnak” minősül, amely a hatályos koronavírus miatti szabályozások szerint szigorú feltételek mellett bár, de lehetséges.

A Mikulás alkalmanként csak egy háztartásba látogathat el, így a gyerekekkel való csoportos találkozásra, vagy például óvodai látogatásokra nem kerülhet sor. A Mikulásnak ezenkívül – más szolgáltatókhoz hasonlóan – meg kell felelnie a 3G-szabálynak: csak koronavírus elleni oltással, gyógyulás igazolásával, illetve negatív teszttel dolgozhat. Utóbbi esetben egy FFP2-es maszkkal is ki kell egészítenie az öltözékét.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top