Ünnepi menü

Karácsony pezsgőparti – a legjobb parti nálad lesz!

Ha igazán elegáns partit szeretnél rendezni karácsonykor, rendezz egy pezsgőpartit. Hozunk is hozzá néhány szuper tippet, hogy tényleg mindenkit lenyűgözz!

A karácsonyi dekoráció tökéletes díszlet egy elegáns pezsgőpartihoz, a gyönyörű karácsonyfa, a díszvilágítás, az adventi koszorú és a gyertyák hangulatos fénye mellé már csak pár apróságra van szükségünk, és kezdődhet is a parti. 

Karácsony pezsgőparti - a legjobb parti nálad lesz!

Érdemes beszerezni néhány extra pezsgőspoharat, amit ezúttal nem ivásra, hanem dekorációs célokra használunk. Az ünnepi asztalon elhelyezhetünk néhány poharat, beleállíthatunk egy-két fenyőágat, vagy fagyönggyel is díszíthetjük, de akár kisebb, csillogós ezüst- és aranyszínű díszeket is tehetünk a poharakba. Köthetünk a poharakra, tálcákra szép masnit is akár, ezek is legyenek arany- vagy ezüstszínűek, jó, ha ezek az uralkodó színek a pezsgőparti dekorációjában.

Karácsony pezsgőparti - a legjobb parti nálad lesz!

A tálaláshoz is használjunk fényes tálcákat, a pezsgőspoharak peremét pedig bevonhatjuk egy kis cukorral, hogy még szebbek legyenek. Ehhez kevés citromlével kenjük be vékonyan a pohár szélét, öntsünk cukrot egy lapos tányérba, és a poharat szájjal lefelé mártsuk bele. Tegyük pár percre hűtőbe a poharat, és már kész is a pohárdísz. Citromlé helyett használhatunk tojásfehérjét, szirupot, gyümölcslevet, így akár színes peremet is készíthetünk a pezsgőspoharakra.

A pezsgősüvegeket tegyük nagy, jéggel teli vödrökbe, ezeket szintén feldíszíthetjük arany és ezüst díszekkel, és akár tehetünk is az üvegek mellé néhány gyönyörűen csillogó karácsonyfadíszt. Ha ajándékokkal készülünk, akkor érdemes azokat csillogó papírba csomagolni, és fényes szalagokkal díszíteni. 

Karácsony pezsgőparti - a legjobb parti nálad lesz!

Ha mindez megvan, akkor már csak megfelelő mennyiségű pezsgőről kell gondoskodnunk, és néhány remek fogásról, melyeket szintén a parti tematikájához igazíthatunk. Pezsgőben pácolt húsokkal, pezsgős süteményekkel lesz teljes a karácsonyi pezsgőparti!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top