Tuti Tippek

Fűszeres csokoládé, az ellenállhatatlan ajándék

A konyhából származó ajándékok fontos üzenetet hordoznak: akik ilyet ajándékoznak, azok nem csak sok szeretettel készítik ajándékaikat, de a csomagolásra is megkülönböztetett figyelmet fordítanak. Ezúttal fűszeres csokoládét készítünk.

Hozzávalók 7 táblához

  • 200 g enyhén keserű tortabevonó
  • 1 kanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál pirított földimogyoró
  • ½ evőkanál aszalt meggy
  • sütőpapír
  • 4 celofánzacskó
Fűszeres csokoládé

Elkészítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a mézeskalács-fűszerkeveréket, majd 10-15 percig hűlni hagyjuk. Eközben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, hozzáadjuk a pirított földimogyorót és alaposan összedolgozzuk, sütőpapírra tesszük és kb. 10 percig ismét hűlni hagyjuk.

Az aszalt meggyet és a karamellizált mogyorót durvára vágjuk. Egy sütőlemezt kibélelünk a sütőpapírral, majd erre (kb. 15 x 25 cm-es négyszögben) simítjuk rá a masszát. Egy kisebb (kb. 6,5 x 4 cm-es) fenyőfa formájú süteménykiszúróval 4 darab, egy nagyobb (kb. 10,5 x 7,5 cm) fenyőfa formájú kiszúróval 3 darab karácsonyfa formát kijelölünk (nem vágjuk át). Rászórjuk a meggyet és a mogyorót, majd 2-3 percre hidegre tesszük, megvárjuk, míg a tortabevonó megdermed. Ekkor a kiszúróval kivágjuk a formákat. A kis fenyőket teljesen kihűtjük, végül celofánba csomagoljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top