Ünnepi menü

A forró csokiban kivirágzó pillecukor téged is levesz a lábadról

Nincs is jobb egy finom forró csokinál ebben a zord időben.

Itt a tél, már havazik is, eljött az ideje a forrón gőzölgő italoknak, például egy finom forró csokoládénak. De mi lenne, ha egy kicsit megextráznánk az egészet? Mondjuk egy kis pillecukorral, ami kivirágzik a csokiban. Jól hangzik, nem? Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók

6 és 16 cl jéghideg víz
200 gramm kristálycukor
1,6 dl kukoricaszirup
1/4 teáskanál só
2 csomag étkezési zselatin
1/4 teáskanál vaníliakivonat
1/4 csésze porcukor
1/4 csésze kukoricaliszt
cukorgyöngyök
170 gramm olvasztott tejcsokoládé
forró csokoládé

Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverd össze a 6 cl vizet a cukorral,  a kukoricasziruppal és a sóval, majd fedd le, és főzd 5 percig. Vedd le a tetőt, és főzd még egy kicsit.
Közben egy másik tálba öntsd a maradék vizet és a 2 csomag zselatint, majd kezdd el felverni. Add hozzá lassan adagolva az előbb elkészített szirupot. Innentől számítva 12-13 percig keverd folyamatosan, amíg nagyon sűrű masszává nem válik az egész, végül add hozzá a vaníliakivonatot.

Egy harmadik tálban keverd el a porcukrot és a kukoricalisztet, majd egy sütőpapírral kibélelt és liszttel megszórt tepsibe kanalazd bele a felét. Öntsd hozzá a kukoricaszirupos keveréket, és  egy spatulával oszlasd el egyenletesen. Végül öntsd rá a cukros-lisztes massza másik felét, és hagyd, hogy az egész megszilárduljon. Legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

Olvaszd meg a tejcsokoládét, és öntsd a szilikon cupcake-formákba. Tedd a formákat tíz percre a hűtőbe, hogy megszilárduljanak, majd vedd ki őket az öntőformából.  Közben virág formájú szaggatóval vágj ki darabokat a megszilárdult pillecukorból. Tedd a cukorgyöngyöket a közepére, és zárd össze a formát a szirom részeinél.

Mártsd az olvasztott csokoládéba a pillecukrok alját, majd tedd őket a csokoládéformákba.
Már csak annyi dolgod van, hogy ha elkészült a forró csoki is, hogy beletedd a pillecukros csokikat, hogy kivirágozzanak. Szuper ötlet, nem?

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top