Ünnepi menü

Szívszorító! Egy boldogabb életet kért a Mikulástól a negyedikes kisfiú

Meglepődtek a kisfiú kérésen, aki társaival szemben nagyon más típusú kéréssel fordult a Mikuláshoz.

New Orleans-ban általános szokás, hogy a gyerekek minden évben levél formájában fogalmazzák meg, mit szeretnének kérni a Mikulástól. Ezeket megkapja a helyi tanácsos, és próbálja teljesíteni az igényeket. Általában hasonló ajándékokat kérnek a srácok: iPhone, iPad és a többi. 

Ám egy negyedik osztályos kisfiú meglepő kérést fogalmazott meg levelében. Egy új pár cipő mellett boldogabb életet szeretne. New Orleans városi tanácsosa, Jay Banks teljesen meglepődött, amikor a kezébe került a fiú levele. Nem találkozott még ehhez hasonló kéréssel, a gyerekek inkább konkrét tárgyakat szeretnének. 

Ez az egyik legfrusztrálóbb dolog, amit valaha láttam. Gondoljunk csak bele, egy negyedikes gyereknek lehetősége van ajándékot kérni karácsonyra. Bármit, amit csak szeretne. Egy új kerékpárt, Xboxot vagy bármilyen más játékot. De nem azt kéri, hanem hogy az élete boldogabb legyen. Szívszorító. Min mehet keresztül ez a gyerek? Hány másik srác megy ugyanezen keresztül, mint ő? Hogyan segíthetek rajtuk? Tanácstalan vagyok.

A fiú levelét olvasva sokan jelentkeztek, hogy segítsenek rajta. Volt, aki ruhát ajánlott fel, volt, aki mentorálást. A lényeg persze, hogy sokan felfigyeltek a gyerek szívszorító kérésére, mi pedig reméljük, hogy ha nem is teljesen, de kívánsága valamennyire teljesül!

New York Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top