Mézeskalács

Karácsonyi csokis pandoro – a süti, aminek lehetetlen ellenállni

A panettone unokatestvére a pandoro, azaz az aranykenyér, amit az olaszok ugyanolyan lelkesen fogyasztanak karácsonykor. Mutatunk egy szuper receptet, ami a pandoro felhasználásával készül.

Olaszországban elképzelhetetlen a karácsony panettone nélkül, de létezik egy nálunk ugyan kevésbé ismert, mégis ugyanolyan finom karácsonyi édességük is, ez pedig nem más, mint a pandoro. A neve szó szerint aranykenyeret jelent, és szinte mindig csillagformában készül. Ha sikerül beszerezned egyet, máris elkészítheted belőle a következő szuper receptet.

Hozzávalók:

  • 1 kg pandoro
  • 500 g mascarpone
  • 4 ek. porcukor
  • 4 ek. nutella
  • 250 ml tejszín
  • bogyós gyümölcsök

Elkészítés:

  1. Vízszintesen vágd fel szeletekre a pandorót.
  2. Keverd ki a mascarponét a cukorral, és keverd hozzá a nutellát is. Kend meg vele a szeleteket, majd tedd őket toronyszerűen egymásra.
  3. Végül verd fel a tejszínt, és díszítsd ki vele a pandorót. A bogyós gyümölcsökkel tovább dekorálhatod a sütit. 

Ezen a videón végigkövetheted, hogy készül a sütemény:

cookist

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top