Ünnepi menü

A karácsony sztárja: Bailey’s-es csokimousse

Édesen könnyű, puha csokoládémousse, átitatva az édes ízű Bailey’s ír krémlikőrrel. Egyszerűen isteni!

A karácsonyi Bailey’s-es csokimousse összetevői:

  • 2 ek. íztelen zselatin
  • 2 ek. hideg víz
  • 1/4 csésze forrásban lévő víz
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 ek. kakaópor (minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb)
  • 1,5 csésze hideg tejszín vagy mascarpone
  • 1/2 csésze hideg Bailey’s
  • 1 ek. vaníliaaroma

Így készítsd el:

  • A zselatinra öntsd rá a vizet, és keverd össze, majd addig hagyd állni, amíg fel nem puhul teljesen.
  • Add hozzá a forróvizet, és addig keverd, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
    (Addig a mousse-tálkáidat tedd be a fagyasztóba 15 percre)
  • Egy tálban keverd össze a cukrot és a kakaót, utána add hozzá a tejszínt.
  • Közepes sebességű robotgéppel kezdd el keverni, és közben add hozzá a Bailey’s-t, a vaníliát és a zselatinkeveréket. Keverd megkeményedésik, amíg kis csúcsok nem látszanak, ha kiveszed a robotgépet.
  • Ezután vedd ki a fagyasztóból a tálkákat, és öntsd beléjük a masszát. Ha ezzel megvagy, azonnal tedd hűtőbe.
  • Körülbelül 1 órát hagyd hűlni, utána tálalhatod is!

Arra azért figyelj, hogy ez kifejezetten felnőtt édesség!

A karácsony sztárja Bailey's-es csokimousse
 
Kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top