nlc.hu
Ünnepi menü

Krumplis köret karácsonyra

3 fenomenális krumplis köret karácsonyra

Csodás a kinézetük, egyszerű az elkészítésük, az ízük pedig „botrányosan” finom. Jöjjön három krumpliból készült köret, ami tökéletes lesz az ünnepi asztalra!

Varázslatos burgonyás köreteket ajánlunk. Bízz bennünk, és újíts idén, próbáld ki az egyiket! Figyeld meg, az ünnepi vacsora után biztos megrohamoznak majd a receptért.

Balzsamecetes burgonya (10 személyre)

Fotó: iStock

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 2,5 kiló krumpli
  • olívaolaj
  • 4 lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 ml balzsamecet
  • 50 g vaj
  • fél csokor kakukkfű
  • 35 g rukkola

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hámozd meg a krumplit, vágd fel gerezdekre, és főzd elő sós vízben. Szűrd le, majd oszd szét tepsiben. Amint belepakoltad a krumplit, önts rá 2 evőkanál olajat, sózd és borsozd. Forgasd össze, és süsd 45 percig.
  2. Közben szeleteld fel a hagymát és a fokhagymát, majd szórd rá a krumplira, miután letelt a sülési ideje. Öntözd meg balzsamecettel is.
  3. Süsd tovább 50-60 percig, de közben párszor forgasd át.
  4. Add hozzá a vajat és a kakukkfüvet az utolsó 10 percben
  5. Rukkolával megszórt tálon tálald.

Hasselback / Svéd burgonya (10 személyre)

Fotó: iStock

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 2.5 kiló krumpli
  • fél csokor friss kakukkfű
  • 4 ek. sült pulykazsír vagy olívaolaj
  • 50 g szikkadt kenyér
  • 100 g kéksajt

Elkészítés:

  1. Melegítsd a sütőt 180 fokra. Vagdosd be a krumplikat harmonikaszerűen, majd tedd egy tepsibe. Szórd meg kakukkfűvel és pulykazsírral vagy olajjal. Szórd meg sóval és fekete borssal. Süsd 1 órán át.
  2. Aprítsd fel a szikkadt kenyeret robotgéppel, adj hozzá kakukkfüvet és sót, fekete borsot, a kéksajt felét, és daráld össze.
  3. Mihelyst letelt a sütési idő, szórd ezt a keveréket a krumplira, majd tedd még vissza 10 percre a sütőbe.

Sült krumplipüré (10 személyre)

Fotó: iStock

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 2,5 kiló krumpli
  • 100 g vaj
  • 200 ml félzsíros tej
  • 1 szerecsendió, reszelve
  • 200 g félkemény sajt
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Főzd puhára meghámozott, félbevágott krumplit. Szűrd le, majd törd át.
  2. Keverj hozzá 50 g vajat és a tejet, reszeld hozzá a szerecsendió felé, majd sózd, borsozd.
  3. Kenj ki vajjal egy sütőálló edényt. Reszeld le a többi sajtot, és tapaszd ki vele az edény belsejét, majd kanalazd bele a pürésített krumplit. Dobáld rá a maradék vajat, csurgass rá egy kis olajat, majd tedd a sütőbe, és süsd 35 percig, hogy ropogós legyen.

(via)

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top