Ünnepi menü

Iszonyú drága az idei ünnep menü, egyre többen inkább rendelik

Az idei karácsonyi nagybevásárlás többe fog kerülni a családoknak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek ára nagyot emelkedett az elmúlt évekhez képest, ez pedig érződni fog akkor is, amikor a karácsonyi fogást készítjük.

Aranyáron van a karaj, de a zöldségek is, és valójában minden, ami az ünnepi menühöz kell, hatalmasat drágult – számolt be a Tények. A vásárlók többsége már jóval karácsony előtt bevásárol, és megveszi a hozzávalókat, ezeket azonban nagyon drágának találják. A vevők között van olyan, akinek az egész nyugdíja rámegy az ünnepekre.

Mindez azzal magyarázható, hogy év közben több terméknek is emelkedett az ára. Többek között a sertés ára nőtt az elmúlt hónapokban több tizedével, és várható, hogy ez a tendencia folytatódik. A tejtermékeknél szintén jelentős emelkedés történt, akárcsak a tojás esetében, de a csokimikulások, a szaloncukrok és a halak például nem kerülnek többe idén.

Mivel a hozzávalók külön sem olcsók, többen főzés helyett inkább rendelik az ételeket karácsonykor. Ezért sok étteremben már javában készülnek az ünnepi menüvel.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top