Ünnepi menü

Ünnepi kalács camembert sajttal – könnyű és extra finom

Finom, ínycsiklandozó, és tuti siker!

Ünnepi kalács camembert sajttal

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • 20 ml tej
  • 350g liszt
  • 7 g élesztő
  • 30 g cukor
  • 5 g só
  • ½ tk. kevert fűszer
  • 200 g sózatlan vaj    

A töltelékhez

  •  1 fokhagyma
  • 1 ek. birsalmapaszta
  • 5 főtt gesztenye
  • ½ ek. szárított, apróra vágott áfonya
  • vörös áfonya    
  • 1 ek. gombakrém

 

Elkészítés:

  1. Sütés előtti nap keverjük le a tésztát, majd hagyjuk állni: keverjük össze a tojást és a tejet, majd ezt tegyük félre. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót és a fűszereket egy keverő tálba ömlesszük, majd ezt is dolgozzuk át.
  2. Lassan öntsük a tojáskeveréket a tésztánkhoz, és addig keverjük, amíg nagyon puha, homogén állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a vajat és gyúrjuk 8-10 percig.  Fedjük le a zárófóliával, és egy éjszakán át hűtjük.
  3. A tésztát öt nagy, egyenlő méretű darabra osztjuk.
  4. Vegyünk egy darab tésztát, és ezt ismét osszuk öt részre. Egyenként, mindegyik 5 darabot óvatosan tekerjük be a labdába, és készítsünk egy kis lyukat a közepén. Töltsünk bele egy teáskanál pörkölt fokhagymát, majd zárjuk le. Ismételjük ezt mindaddig, amíg nem töltjük ki mint az öt golyónkat.
  5. A tésztáinkat rakjuk kör alakba, majd hagyjuk állni 30-40 percig. Melegítsük fel a sütőt 190 fokra. A camembert sajtunkat tegyük a tésztánk közepére. Süssük az egészet 15-20 percig.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top