Ünnepi menü

Extra könnyű és finom: lazacos tekercs

Igazán különleges, és nem is ördöngösség az elkészítése.

Lazacos tekercs

Fotó: illusztráció, Profimedia

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  •  3 ek. olívaolaj
  • 200g gomba
  •  200 g főtt barna rizs
  • ½ kis csomag kapor
  • 2 citrom
  • 2 ek. kapribogyó
  • 270 g leveles tészta
  • 600 g lazac filé

Elkészítés:

  1. Forraljuk a tojásokat 7 percig.
  2. Melegítsünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a gombát és egy csipet fűszernövényt, és főzzük, alkalmanként kevergetve, 8-10 percig, amíg aranysárga nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a rizst, a kaprot, a citromhéjat, a kapribogyót, majd távolítsuk el a tűzről.
  4. Tegyünk két tésztalapot egymás mellé, közepén kissé átfedésben. Tekerjük bele a lazacunkat. Melegítsük a sütőt 180 fokra.
  5. Ezután töltsük bele a rizst és a főtt tojást. Süssük 40 percig.

via

(Nyitó kép: profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top