Ünnepi menü

Hatalmas volt a forgalom ezüstvasárnap, és ez csak tovább durvul

A legtöbben még javában keresik az ajándékokat a boltokban és a hozzávalókat az ünnepi vacsorához. A kereskedők szerint hétfőtől még többen vásárolnak majd. Az üzletek polcai mindenesetre roskadoznak a karácsonyi kínálat alatt.

Ezüstvasárnap a webáruházak mellett a hagyományos üzletekben is hatalmas volt a forgalom – derült ki az RTL Híradó riportjából. A boltok többsége megerősített létszámmal próbálja állni a karácsonyi rohamot.

A Tények tudósítása szerint szó szerint tömve voltak a budapesti bevásárlóközpontok; volt, ahol negyedórába telt parkolót találni. A legtöbben a műszaki és barkácsboltokban, drogériákban vásárolnak, de rengetegen vesznek ruhát és karácsonyi dekorációt is. Volt olyan bolt, ahol azt mondták, a forgalmuk a tízszeresére nőtt, de szinte mindenütt sokszorosa egy átlagos vasárnapénak. A kereskedők szerint hétfőtől még többen vásárolnak majd.

Akik online szeretnék megvásárolni a karácsonyi ajándékokat, csak néhány napjuk maradt, a csütörtök után feladott csomagok ugyanis már nem biztos, hogy az ünnep előtt célba érnek. Az egyik nagy műszaki áruházlánc azt ígéri: a most megrendelt termékeket a jövő héten biztosan kiszállítja. A magyar posta is a december 19-i határidőre figyelmeztet, az ezt követően feladott ajándékok nem biztos, hogy megérkeznek karácsonyig.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top