nlc.hu
Ünnepi menü

Karácsonyi nyitva tartas

Így vásárolhatsz december 24-én

Közzétette az Országos Kereskedelmi Szövetség.
bevásárlás

A jelenlegi járványhelyzetben karácsonyi bevásárláskor is fokozottan ügyelni kell a járvány elleni védekezésre. Ahogy eddig is, az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai minden tőlük telhetőt megtesznek a vásárlók és a munkatársak biztonsága érdekében.

A járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében ugyanakkor továbbra is a vásárlók együttműködését kéri. Így kötelező a maszk helyes viselete, az üzleteknek pedig legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk (december 24-én 14 óráig lehetnek nyitva). Ezért kérjük a vásárlókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást, a rövidebb nyitva tartás miatt tervezzenek előre és lehetőleg egyedül látogassák a boltokat. A kijelölt idősávokban csak a 65 évnél idősebbek vásárolhatnak.

A járvány elleni védekezés jegyében az áruházakban – a tömeges jelenlét, a tolongás elkerülése érdekében – több szakeladó, pénztáros és árufeltöltő dolgozik, megerősítették a vevőszolgálatokat is.

A fentieken túl az áruházak, a vásárlók biztonsága érdekében többféle, egymástól eltérő eszközt alkalmaznak, így például:

  • korlátozhatják az egyidejűleg használható bevásárlókocsik, bevásárlókosarak számát, enélkül pedig nem engednek be vásárlót
  • folyamatosan felhívják rá a figyelmet és padlómatricákkal is segítik a távolságtartást, erre az eladótérben is kérhetik a vásárlókat, akár személyes megszólítással is
  • a pénztárak mellett a csemegepultoknál, hentespultoknál is távolságtartást kérnek és azt a padlón elhelyezett jelölésekkel segítik.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top