nlc.hu
Ünnepi menü

Wellness hotelben karácsonyozik a magyar

Telt házas karácsonyra számítanak a szállodák – idén jobban felpörögtek a foglalások, mint tavaly

Felkészültek a szálláshelyek az ünnepi hajrára.

„A karácsonyi időszakra már szinte szinte megteltek a szállodáink, szilveszterre azonban még valamivel több szabad kapacitással rendelkezünk, mint a karácsonyi időszakra” – árulta el Klemm Balázs, a magyarországi és székelyföldi szállodákat üzemeltető cégcsoport, a Hotel & More Group vezérigazgatója. Elmondása szerint a két ünnep közötti időszakban is sokan részesítik előnyben a wellnesshoteleket, hogy kipihenhessék magukat a karácsonyi ajándékbeszerzés, bevásárlás, sorban állás, nagytakarítás és vendéglátás után.

Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, a foglalások 99 százaléka belföldi úti célra szól – derült ki a Szallas.hu összesítéseiből. A szilveszteri foglalásoknál egyelőre még bizonytalanság látszik, karácsonyra viszont bátrabban foglaltak az utazni vágyók tavalyhoz képest. Amennyiben járványügyi korlátozások nem akadályozzák majd az utazást, várhatóan magas lesz az utolsó pillanatban foglalók aránya.

Wellness hotelek az élen

A Szallas.hu-nál a foglalások nagyjából ötöde Észak-Magyarországra, 15,3 százaléka a Balatonra, 14,5 százaléka Nyugat-Dunántúlra, 13 százaléka pedig Budapest és vonzáskörzetébe szól. A foglalások közel kétharmada hotelbe, 15 százalékuk apartmanba, 13 százalékuk vendégházba, míg 9 százalékuk panzióba szól. 

hotel

Sokan fognak idén is szállodában karácsonyozni (Fotó: illusztráció, iStock)

Átlagosan 15 ezer forint

Az egy főre eső, egy éjszakára lebontott ár Észak-Magyarországon átlagosan 14 ezer forint, a Balatonon 18 ezer forint, míg Nyugat-Dunántúlon 16 ezer forint idén karácsonykor. 

Turisták inkább a környező országokból érkeznek, ők rendszerint nem költenek túl sokat és kevés szolgáltatást vesznek igénybe.

Egyiptom még nagy sláger

Ami a kiutazásokat illeti, Egyiptom, Dubaj és a Kanári-szigetek iránt van érdeklődés. Várhatóan sokan fognak az utolsó pillanatban foglalni.

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top