nlc.hu
Ünnepi menü

A Vatikán idei karácsonyfája

Már áll a Vatikán karácsonyfája, egy 113 éves vörösfenyő lett a karácsonyi jelkép

Pontosan olyan magas mint a tavalyi, de kevesebbet utazott.

Alig több, mint egy hónappal karácsony előtt állították fel a Vatikán karácsonyfáját a Szent Péter téren. A 28 méter magas, 8 tonnás, 113 éves vörösfenyőt az észak-olasz Trentino régióban lévő, Andalo település adományozta a Vatikánnak – számolt be az euronews.

Tavaly Szlovénia küldte a fenyőt a Szentszéknek, 10 évet várt erre a lehetőségre a balkáni ország. Szlovénia ugyanis már egy évtizede minden évben felajánlott karácsonyfát a Szentszéknek, amely 2020-ban végül elfogadta a kis balkáni ország adományát. Tavaly a 28 méter magas lucfenyő 3 napon át utazott a szlovéniai Kocevjéből a Vatikánba.

Vatikán

A faállítás pillanata – Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

A karácsonyfaállítás szokását egyébként II. János Pál pápa honosította meg 1982-ben. Azóta minden évben más és más országból vagy régióból küldenek fenyőfát a Vatikánnak.

Arról, hogyan alakul idén a karácsonyi mise, illetve milyen formában vehetnek részt a hívők az idei szentestén az istentiszteleten, egyelőre nincsenek információk. Tavaly a koronavírus-járvány miatt Ferenc pápa a megszokottnál szűkebb formában tartotta meg a hagyományos karácsonyi misét.

Még több híres karácsonyfa az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top