nlc.hu
Ünnepi menü

Az Év Bejglije 2021

Megvan az Év Bejglije, még mangós és vörösboros is volt az 56 íz között

Az Év Ínyenc Bejglijébe pálinkába áztatott vörösáfonya és fekete szezámmag is került.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt. A versenyre  „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni.

Kategóriánként 3 fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A 3 kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri.

Az Ínyenc kategóriában a vegyes töltelékű, különleges bejglik is indulhattak. A kreatív szakemberek számos különleges ízkombinációval neveztek. Kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

bejgli

Nincs karácsony bejgli nélkül (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A Magyar Cukrász Ipartestület a honlapján tett közzé a versenyeredményeket:

A „Hagyományos diós” kategória:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki – Lajosmizse

A „Hagyományos mákos” kategória:

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest
  • Ezüstérmes: Németh Béla, Sütibolt – Keszthely
  • Bronzérmes: Kara József Zoltánné, Erika Cukrászda – Kesztölc

Az „Ínyenc” kategória:

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye – Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda – Szarvas
  • Ezüstérmes: Napos Körte bejgli – Berecz Attila, Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
  • Bronzérmes: Karamellizált almás, sütőtökös bejgli – Rus Annamária, Békés Kitti, Fodor Ibolya, Virág Cukrászda – Érd

Az Év Ínyenc Bejglije, az Advent Gyöngye hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörös áfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

Bejglireceptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top