Nemcsak Kevin nélkül nincs karácsony, hanem töltött káposzta nélkül sincs. Fásy Ádám a Mokkában egy, a klasszikustól nagyon eltérő, töltött káposzta receptet mutatott: hallal töltötte meg a káposztaleveleket a Zeneexpressz műsorvezetője.
„El lehet kalandozni a gasztronómiában. Nyilván hagyományőrzők vagyunk, és csak a sertés, a marha, a pulyka, a tyúk… – ezekben gondolkodunk, pedig halból is lehet nagyon jó töltött káposztát készíteni. Mondjuk én megbolondítom füstöléssel, és úgy fűszerezem, ahogy a másikat, csak hát halból van” – vezette fel Fásy.
„A töltelékben van füstölt és füstölés nélküli harcsa. Ledaráltam. Összekeverjük a rizzsel, ugyanabban az arányban, ahogy a normál verziót csináljuk, majd fűszerezem. Zsályával is. Aztán betöltjük a levélbe. Azért varázslatos, mert egy óra alatt kész van” – mondta el az elkészítéséről a népszerű előadóművész.
Az ízéről pedig a következőket említette: „Egy kicsit másabb, a füstölt íz dominál, de azt nem tudjuk felismerni, hogy halból van”.
Az elkészült halas töltött káposzta:
Kiemelt kép forrása: TV2/ Mokka – videó