Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Augusztus 2–9.: palotakoncerttel és hullócsillagok éjszakájával indít az augusztus

A nyár utolsó hónapja szuper programsorozattal indul. Ne maradjatok le!

Családoknak

Matyóföldi Folklórfesztivál

A kizárólag erre az eseményre felépített fesztiválfaluban kicsik és nagyok, a népművészet rajongói és a szórakozni vágyók egyaránt találnak valami izgalmas és tartalmas programot. Résztvevők: Indonézia, Kanada, Kolumbia, Szlovákia, Törökország együttesei, hazai néptáncosok és a házigazda matyó csoportok.

Hol? Mezőkövesd

Mikor? 2019. augusztus 2–4.

Gasztrosokk

Helyi ízek, helyi termelők vására, klasszikus ételek és street food különlegességek, kézműves sörök, válogatott minőségi borok, pezsgők, koktélok, gasztronómiai bemutatók, kóstolók, gyermekliget, koncertek…

Hol? Keszthely

Mikor? 2019. augusztus 9–11.

Siklósi Várfesztivál

A Siklósi Várfesztivál a siklósi vár legkiemelkedőbb rendezvénye. Ilyenkor a vár falai között életre kel a középkor, lovagi tornák, látványos felvonulás, párviadalok, trubadúrok és csatajelenetek szórakoztatják a vendégeket. Mindemellett természetesen a vásári forgatag és a folyamatos produkciók a színpadon is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felejthetetlen élményben legyen részetek!

Hol? Siklós

Mikor? 2019. augusztus 9.

Zempléni Fesztivál

2019-ben augusztus 9–18. között rendezik meg a Zempléni Fesztivált, Zemplén és Tokaj-Hegyalja legnagyobb művészeti fesztiválját a térség számos csodás helyszínén világhírű fellépőkkel, koncertekkel, kiállításokkal, családi programokkal, kirándulásokkal.

Hol? Sárospatak, Tokaj

Mikor? 2019. augusztus 9–18.

Tipp: Nyári meleg, nagy hőség és szabadtéri programok. Bárhogy vigyázunk, könnyedén, akár fél órán belül is leéghetünk. Ha megsütött minket a nap, mindenképp kezeljük le például enyhébb égési sérülésekre való kenőccsel.

Fotó: profimedia

Baráti társaságoknak

XVI. Almádi Borfesztivál

Augusztus 2–20. között ismét, immár 16. alkalommal megrendezésre kerül az Almádi Borfesztivál, ahol remek borok és ételek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Hol? Balatonalmádi

Mikor? 2019. augusztus 2–20.

Budavári Palotakoncert 2019

A Budapesti Operettszínház sztárjai évek óta kápráztatják el a közönséget fergeteges operettgáláikkal a budai várpalota Oroszlános udvarában. A nyári estéken a fényárban fürdő vár csodálatos helyszín a hungarikummá vált operett ünneplésére.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 2–16.

Hullócsillagok Éjszakája 2019

Várhatóan augusztus 8. és 15. között lesz megfigyelhető a hazai égbolton a Perseidák meteorraj, ekkor akár óránként 100 hullócsillagot is elcsíphetünk a kevésbé fényszennyezett területekről. Augusztus 9-én a Budai Szabadtéri Színház nézőteréről vadászhatunk a hullócsillagokra, ahol egy 35 tagú szimfonikus zenekar koncertjével indul az este, majd Sárneczky Krisztián, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont munkatársa, számos kisbolygó és több szupernóva felfedezője, a Szeged Asteroid Program vezetője tart látványos és izgalmas előadást. Ezt követően, mikor már teljesen besötétedett, halk zenei aláfestés mellett kémlelhetjük az eget, borkóstolóval egybekötve.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 9.

Gyerekeknek

Mineshow Nyár 2019

A nyári Mineshow-t a Vasúttörténeti Parkban rendezik meg, így nemcsak gamerújdonságokra, mineshow-s programokra és a kedvenc videósaitokra számíthattok, hanem Európa legnagyobb interaktív vasúti parkját is felfedezhetitek!

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 3.

Vonatok napja

A „Miniversum vakáció” programsorozat keretében a kiállítás megtekintése mellett mindennap izgalmas programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. A legkisebbeknek nemcsak a terepasztal mellett, hanem a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínálnak a szünet minden napjára, ahol mesékkel és játékokkal, valamint az apró kezek műhelyében kézműves foglalkozásokkal is várják őket.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 2.

Tipp: Egy rossz mozdulat, és máris megvan a baj. Kisebb horzsolások, sérülések kezelésére érdemes fertőtlenítőszert tartalmazó sebkezelő krémet beszerezni, amely véd a kórokozóktól, és segít újjáépíteni a sérült bőrt, valamint elősegíti a természetes gyógyulást.

Egyedülállóknak

Geopen-raktárvásár

Augusztusban a Hatszín Teátrum 300 férőhelyes nagytermét ismét beborítja könyvekkel a Geopen Könyvkiadó. Az elmúlt 20 év kiadványaiból 50–70%-os kedvezménnyel válogathatunk a krimiktől kezdve a gyerekkönyvekig.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 6.

(Nyitókép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top