Aktív nyár
Szponzorált tartalom

Augusztus 9–16.: virágkarnevállal, Sziget Fesztivállal és hullócsillagtúrával robog tovább a nyár

Augusztus első fele sem okoz csalódást, remek programokkal dübörög tovább a nyár.

Családoknak:

Debreceni Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legismertebb, Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amely az utóbbi években egy teljes hetet felölelő rendezvénysorozattá nőtte ki magát.

Hol? Debrecen

Mikor? 2019. augusztus 15–21.

Ostrom 1552 – XXIV. Végvári Vigasságok

A fesztivál során a látogatók átélik a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival. Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, vitézi próbával, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várjuk az érdeklődőket. Tradicionális mesterségek kézművesei kínálják portékáikat és mutatják be a szakma mesterfogásait. A fesztivál csúcspontjaként közel 200 vitéz katona eleveníti fel az 1552-es dicső várvédelem és a híres Egri csillagok című regény jeleneteit.

Hol? Eger

Mikor? 2019. augusztus 9–11.

Summerfest Szigetszentmiklós 2019

A Summerfest nemzetközi folklórfesztivál az idén ünnepli létrejöttének 25 éves évfordulóját. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nemzet folklórkincsének gazdagságára. Emellett évente 20 más nemzetet is meghívnak a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a kulturális értékek őrzésében és ápolásában.

Hol? Szigetszentmiklós

Mikor? 2019. augusztus 11–20.

Fontos! A folyamatos folyadékpótlás mellett kellő figyelmet kell szentelni a bőr védelmére is. Ha megsütött minket a nap, mindenképp kezeljük le, például enyhébb égési sérülésekre való kenőccsel.

Barátoknak:

Zalakarosi Bornapok

A bornapok középpontjában természetesen Zalakaros „második folyékony kincse”, a gyógyvíz mellett a bor áll. Hasonlítsátok össze a karosi dombok termését az ország más boraival, és kóstoljatok hozzá finom zalai dödöllét!

Hol? Zalakaros

Mikor? 2019. augusztus 8–11.

SUP Budapest: Hullócsillagtúra

Várhatóan augusztus második hétvégéjén érkezik a Föld közelébe a Perseidák meteorraj, a nem mindennapi jelenségre pedig a SUP Budapest csapata hullócsillagtúrával készül. Augusztus 11-én még sötétedés előtt evezhetünk ki velük a Lupa-szigetre, ahol lesz tábortűz, szalonnasütés, a bevállalósak pedig kint is tölthetik az éjszakát.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 11.

Sziget Fesztivál 2019

Nem maradhat el 2019-ben sem hazánk legnagyobb turisztikai attrakciója és zenei-összművészeti fesztiválja. 2019. augusztus 7–13. között már 27. alkalommal várja vendégeit szerte a világból a Sziget Fesztivál. Az egyedi és nemzetközi hangulat most is garantált, ahogy a rendkívül színes programkínálat is, mely a koncertek mellett cirkuszi és színházi előadásokat, workshopokat, kiállításokat és megannyi más izgalmas látnivalót foglal magába.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 7–13.

Fotó: iStock

Mitiszol? Balaton

A szentbékkállai templom lábánál fekvő Pegazus udvara a több mint 200 éves épülettel, régi kőfalaival és a mindent benövő, burjánzó zölddel olyan hely, amit senkinek sem szabad kihagynia, aki a környéken jár. „Innentől kezdve mi már csak számoljuk vissza a napokat, hogy végre, a hatalmas árnyékot adó fák alatt a legkülönlegesebb természetes és natúr borokkal, DJ-vel és persze veletek élvezhessük majd az estét. A lemezekről a Moonbase Patel Disco fantasztikus párosa gondoskodik!” – írják a szervezők.

Hol? Szentbékkálla

Mikor? 2019. augusztus 10.

Tuti tipp: A balesetek hamar előfordulhatnak: pici horzsolások, apró sérülések és sebek esetén használjunk hámosító kenőcsöket, ezek ugyanis serkentik az új szövetek képződését.

Gyerekeknek:

Galiba Gyermekfesztivál

2012-ben született az ötlet: a virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe.

Hol? Debrecen

Mikor? 2019. augusztus 15–20.

Tücsökkerti kék piknik

A Presto kamaraegyüttes interaktív zenei matinéja. 3 éves kortól ajánlott.

Hol? Budapest

Mikor? 2019. augusztus 10.

Egyedülállóknak:

II. Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál

A Túri Fullánk Nemzetközi Sport és Életmód Fesztivál idén második alkalommal pezsdíti fel Mezőtúr városát augusztus 14. és 18. között. A rendezvénynek Mezőtúr város strandfürdője biztosít egyedi hangulatú helyszínt, ahol minden korosztály megtalálhatja a kikapcsolódást jelentő programot. A fesztivál másik nívós helyszíneként pedig a festői környezetű Hercegasszony Birtok várja a sportkedvelő közönséget, ahol a Holt-Körösben kialakított nem mindennapi vízilabdapályán zajlanak majd a mérkőzések.

Hol? Mezőtúr

Mikor? 2019. augusztus 14–18.

(Nyitókép: iStock)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top