Aktuális

A legborzasztóbb Oscar-beszédek

A szörnyű ruhákról és az unalmas műsorról még napokig lehet fröcsögni, de ami a legkéjesebb örömöt okozza mindenkinek, az a béna beszédek ízekre szedése. Íme néhány klasszikus!

Az idétlenek

James Cameron, 1997 és Cuba Gooding Jr., 1996

Szinte biztos, hogy James Camerontól idén is hallhatunk egy-két magvas gondolatot, hiszen az általa rendezett Avatart kilenc kategóriában is jelölték, de reméljük, most nem ordítja magánkívül a mikrofonba, hogy ő „a világ királya!”, ahogy azt tette 1997-ben, a Titanicért kapott díjának átadásakor. Pláne, hogy előtte egy perc néma csendet kért a Titanic áldozatainak emlékére… 

 

Akinek ez nem lenne elég siralmas, az nézze meg, hogyan ugrál egyre nagyobbakat Cuba Gooding Jr., miközben felsorolja szinte az egész stáblistát, és a végén eksztázisban ismételgeti, hogy „I love you, I love you, I love you!”. A terem meg persze állva tapsol hozzá.

 

A legborzasztóbb Oscar-beszédekMindent az Oscarról!
Készülj velünk a nagy sztárinvázióra! »
„Ott voltam az Oscar-gálán!” »
17 km vörös szőnyeg! »
Lopás, csalás, gyilkosság: Oscar 10 legkínosabb botránya »
Hujber Sandra Bullockot akarja »
Híres Oscar-estélyik, ahogy még sosem láttad őket »
Oscar 10 legmerészebb döntése »


A bőgősök…

Gwyneth Paltrow, 1998 és Halle Berry, 2002

Gwyneth Paltrow a Szerelmes Shakespeare-ért kapta meg a díjat, de a köszönőbeszédet gyakorlatilag nem tudta elmondani: ez volt az Oscar-történelemben az első szónoklat, amely teljes egészében bömbölésbe fulladt.

Ezt a nemes hagyományt követte 2002-ben Halle Berry, aki teljesen összefüggéstelenül beszélt, illetve zokogott a színpadon, találomra megemlítve „a névtelen, arctalan színes bőrű nőket, aki esélyt kapnak, hisz kinyílt egy ajtó”, valamint önmagát mint egy hajót, akin „az Úr áldása szabadon lebeghet”.

 

…és a szimplán kínosak!

Tom Hanks, 1993 és Jack Palance, 1992

Vannak olyanok is, akiknek nem csuklott el a hangjuk, mégis borzadva figyelte őket a világ: Tom Hanks köszönetet mondott a drámapedagógia-tanárának, „az egyik legcsodálatosabb amerikai melegnek”, hogy felkészítette a Philadelphia főszerepére – igaz, ezt a tényt a tanár nagyon nem szerette volna nyilvánosságra hozni.

Jack Palance pedig valószínűleg sokkal jobban járt volna, ha marad az unalmas hálálkodásnál, ő ugyanis az idősebb pályatársak mellőzése miatt emelt szót, és hogy bizonyítsa, ők is tudnak még egyet s mást, nekiállt selyemöltönyben és csokornyakkendőben félkezes fekvőtámaszokat nyomni a színpadon, amiből persze a közönség inkább agyalágyultságra következtetett.

 

Tény, hogy a fenti beszédek elmondói nagyon megbánták már tettüket, de ezek a pillanatok legalább emlékezetesek, hiszen március 8-án hajnalban, amikor próbálunk ébren maradni a következő kategóriáig, a pokolba kívánjuk majd a sablonbeszédeket, amelyeket jó eséllyel ezzel az Oscar-díj-köszönőbeszéd-generátorral gyártanak: Academy Award Speech Generator »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top