Álom lábak
Szponzorált tartalom

Hibák, amit elkövethetsz lábmasszírozáskor

A lábunk mindig megmutatja, ha fáradtak vagyunk. Egy nehéz nap után biztosan érezted már, hogy lábaid elnehezülnek, mintha mázsás súlyt cipelnél, ami jelzi, hogy a testünk szeretne megpihenni.

A lazításnak az egyik legélvezetesebb módja a masszázs, ezért, ha nincs olyan egészségügyi problémánk, aminek kapcsán az orvos kifejezetten eltilt ettől az élvezettől, akkor mindenképpen éljünk vele. Ám nem mindegy, hogyan történik a masszázs, ugyanis van néhány dolog, amit feltétlenül be kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy minden tökéletesen alakuljon. Elmondjuk, mire érdemes figyelni a lábmasszírozásnál. 

Nem mindegy, milyen és mennyi krémet, olajat használsz a masszírozáshoz. A krémnek minél sűrűbbnek kell lennie, az olajak közül pedig speciális masszázs olajat érdemes választani. Arról sohase feledkezz meg, hogy mind a krém, mind az olaj foltot hagy mindenütt. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem tesznek törülközőt a masszírozott láb alá, utána pedig kínlódnak a zsíros foltokkal.

lábmasszázs otthon

Vannak, akik azt gondolják, hogy a masszázs azt jelenti, hogy nyomkodjuk, simogatjuk a másikat. Ám ez nem egészen így van, a szakemberek óva intenek attól, hogy mindenfajta tudás nélkül essünk neki a lábmasszázsnak. Az elcsípett speciális masszázsfogásokat sem szabad alkalmazni, hiszen sok esetben fogalmunk sincsen arról, mit miért kell úgy csinálni, ahogyan azt láttuk. Arról nem is beszélve, hogy az egészségi állapotunk kapcsán is adódhatnak olyan mozdulatok, amelyeket kifejezetten tilos alkmalmazni a testen.

A szakemberek a lábmasszázs kapcsán a szív felé tartó mozgulatokat ajánlják. Az enyhe mozdulatok biztosítanak a felől,  hogy nem okozunk nagy bajt: jöhetnek a pontnyomó mozdulatok, a körkörösek is. A lábujjakat is érdemes átmozgatni, finoman megnyomkodni, a szétterpesztésük is jól esik a legtöbb embernek. Szakértő kezek híján nagy segítség lehet a lábmasszázsnál a boltokban is kapható lábhengerek egyike, vagy valamilyen táblás masszírozó. Eleketromos masszírozógépek közül is választhatunk,  ám azt ne felejtsük, hogy a szakavatott kezek masszázsát semmi sem tudja helyettesíteni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top