Aktuális

Az anyák valójában erre vágynának anyák napján

A klasszikus virágcsokor helyett azért sokan mást választanának. De az ékszert azért egy kicsit túl anyagias húzásnak érezzük.

Másra vágynak az anyákEgy amerikai kutatás összevetette, mi az, aminek az anyák az ünnep alkalmából örülnének, és mi az, aminek fiaik szerint örülnének. Aztán meglepődtek, mert a két lista csak részben egyezik – derül ki az ELTE Társadalomtudományi Karának szerdai hírleveléből.

A felmérést egy online portál megbízásából végezték több mint 2200 válaszadó részvételével. Az adatokból kiderül, hogy anyák napja alkalmából az amerikaiak 75 százaléka tervez valamit vásárolni, ahogy az is, az anyák nem feltétlenül azt fogják kapni férfi hozzátartozóiktól, aminek a legjobban örülnének.

Te mivel leped meg édesanyádat?
Válassz itt egy videoüzenetet, és küldd el neki, mi pedig gondoskodunk róla, hogy pontosan anyák napján kapja meg! 

A vizsgálat szerint a megkérdezettek férfiak 72 százaléka gondolja úgy, az anyjuk virágnak örülne a leginkább. Az anyák azonban legnagyobb, 48 százalékos arányban annak örülnének, ha wellnessprogramot, például masszázst, arckezelést, testápolást kapnának gyermekeiktől, és csak 38 százalékuk örülne igazán, ha virággal kedveskednének neki.

Az anyák 36 százaléka állítólag nem az „apró, de figyelmes” ajándék híve: ők ékszert szeretnének anyák napjára, míg 30 százalékuk örömmel fogadná, ha kissé drágább ajándékként okostelefonnal vagy táblagéppel lepnék meg őket szeretteik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top