Aranyanyu 2013

“Olyan óvodát kell csinálni, ahol minden gyereket szeretnek”

Elindult a Richter Aranyanyu Díj szavazása, hogy megkapják a nekik járó elismerést a köztünk élő Aranyanyuk! Megvan a 12 döntős, szavazz a kedvencedre! Mai Aranyanyu-jelöltünk óvónéni.

Mai Aranyanyu-jelöltünk: Karczewicz Ágnes

Ágnes a Kispatak Óvoda Cinege csoportjának óvó nénije, aki létrehozta a Hétköznapi varázslatok című nevelési programot és a naponta ismétlődő bűvöletet. A minősített, választható óvodai program a Freinet-pedagógiára épül, amely egy tevékenység-központú, öröm- és sikerorientált, a gyakorlatból építkező módszer. Nyolc éve születtek meg az első manók, akik átszövik Ágnes ovisainak mindennapjait, azóta sokféle manó „kelt életre”, egy egész családfát megtöltenek a mesebeli lények. A képzeletbeli világon keresztül dolgozzák fel az egyes témákat a gyerekekkel. A kiscsoportosok például, mielőtt elkezdenék az óvodát, a manóktól kapnak levelet az otthoni postaládájukba, és ezzel valószínűleg életük első saját levelének örülhetnek.

Nézd meg Ágnes bemutatkozó videóját, és máris szavazhatsz rá itt, vagy másik jelölttársára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top