Baba

Együtt nyaral a család apraja-nagyja

Írásunkban olyan szállodákról, családi panziókról olvashatnak, amelyekben megkülönböztetett figyelemmel fordulnak a gyermekeikkel együtt nyaralni, kikapcsolódni vágyó szülõk felé.

Aki ilyen helyre indul a kicsikkel, annak nem kell rácsos ágyat, etetőszéket vinnie, nem kell attól tartania, hogy rossz szemmel nézik a kelleténél néha talán zajosabb csemetéket. Családbarát szálláshelyeken a biztonságos, jól felszerelt játszótérre, árnyas pihenőparkra is gondolnak. Reméljük, mindenki talál összeállításunkban igényeinek megfelelőt. Kellemes nyaralás kívánunk!

Az udvarban szabad biciklizni!




Vonyarcvashegyen, a domboldalon Tüke Róbert és családja két apartmannal várja a gyerekkel érkezőket. Lent a Balaton, odafönt a fenyőerdő csalogatja a kirándulni, strandolni vágyókat. A tágas udvarban csúszda, minijátszótér, homokozó, pingpongasztal és gyerekkerékpár kínál játéklehetőséget. A tökéletesen felszerelt konyhában mindenki elkészítheti kedvenc ételét. Babaágyat, babakocsit, etetőszéket, játékokat felesleges vinni, a háziak minderről gondoskodnak.
Tel.: 06-83-348-830

Két szálloda a Dunakanyarban
A Quaestor Utazási Iroda két szállodáját tüntette ki a bababarát címmel. Szentendrén a Hotel Provincia barátságos környezetben nyújt szállást a




kisgyermekes családoknak. A kétágyas szobák mindegyikében lehetőség van pótágy elhelyezésére, ami igény szerint rácsos babaágy is lehet. A látványkonyhában frissen, rendelésre elkészített ételekkel, svédasztalos reggelivel kényeztetik a vendégeket, de a konyhafőnök akkor sem jön zavarba, ha a legifjabb vendég csak tejbegrízre vágyik. Pozíciószám: QBB-014
Leányfalun a Hotel Twins az 521 méter magas Vörös-kő lábánál, a Duna kanyarulatának jobb partján fekszik. Kétágyas szobákban, illetve kétszemélyes apartmanokban fogadják a családokat, ahol két pótágy elhelyezésére is lehetőség van. (Pozíciószám: QBB-145)
Mindkét szállodában kedvezményes családi hétvégékkel várják a gyermekes családokat. Pénteken vacsorától vasárnap ebédig teljes ellátással gondoskodnak a vendégek kényelméről. A háromévesnél fiatalabb gyerekek ingyen vehetik igénybe a szállodát, a háromévesnél idősebbek ötvenszázalékos kedvezményt kapnak.
Szobafoglalás: Quaestor, Tel.: 302-5010
www.quaestor.hu/travel

Olvasóink már próbálták
Több olvasónk is dicsérte a Bakony egyik lankás nyúlványánál,



Győrújbaráton
található Hotel Paárt. Az elegáns szállodából és tizenhat faházból álló üdülőparadicsomban felnőttet és gyermeket ugyanolyan figyelemmel szolgálnak ki, és gondolnak a kisbabával érkezők igényeire is. A kicsiket gyerekmedence, csúszda, természetbarát játszótér várja fajátékokkal, az étteremben pedig gyermekmenüt biztosítanak számukra. A felnőttek aktív pihenését nyitott és fedett úszómedence, szauna, tenisz-, golf- és tekepálya szolgálja.
Hotel Paár, 9081 Győrújbarát, Vendégfogadó u. 4.
Tel.: 96-456-626; 96-656-630

A zalai erdők ölelésében
A zalai dombok legszebb erdői közt, csodálatos környezetben várja a Hotel Ciklámen a kulturált pihenésre vágyó családokat. A szobákban gyerekkád, pelenkázószekrény gondoskodik a kényelemről, a szállodában játszószoba, a kertben minden csodával felszerelt játszótér kápráztatja el az apróságokat. Ha az ifjú vendég ennél is többre vágyik, kisvasutas kirándulásra, lovas kocsis sétára indulhat szüleivel. Ha viszont hangulatos pincetúrán szeretnének részt venni a szülők, közben szakképzett gyermekfelügyelő vigyáz a kicsikre.
Hotel Ciklámen, 8887 Bázakerettye, Fő u. 72.
Tel.: 93-348-051; 93-348-029
cyclamen@axelero.hu

Menjünk falura!
A Fejér megyei Pázmándon, Budapesttől negyven kilométerre tágas, parkosított telken fekvő parasztházban fogadja egész évben a gyermekes családokat a Kölyök Panzió. Vezetője és tulajdonosa Kovács Eszter óvodapedagógus, neki köszönhető, hogy rendkívül gazdag programmal gondoskodnak a gyerekek tartalmas szórakoztatásáról. Nemcsak szülőkkel érkező gyerekeket fogadnak, hanem óvodás, kisiskolás csoportokat is. Kicsiknek-nagyoknak élmény a falusi élettel való ismerkedés, a bábozás, a rajzolás, a társasjátékok. Nyáron a Velencei-tó közelsége teszi vonzóvá a nyaralást.
Kölyök Kft., 1191 Budapest, Dobó Katica u. 2.
Tel.: 282-3254
fogadoo@freemail.c3.hu

Kristálytiszta hegyi levegő
A Szent Orbán Fogadó Magyarország legnagyobb nemzeti parkjában, a Börzsöny hegyei közt megbúvó Nagyirtáspusztán található. Szállodai szobák, faházak és apartmanok várják a vendégeket. A fogadót érintetlen természet veszi körül, nem ritka, hogy az ember összefut egy őzzel, a szarvasok olykor a fogadó közvetlen közelében hallatják hangjukat. Az étteremben gyerekmenüvel kedveskednek az aprónépnek, a parkban felnőttek és kicsik is nagyszerűen kikapcsolódhatnak.
Kóspallag, Nagyirtáspuszta, Tel.: 27-378-034, 27-378-047; Fax: 27-378-045
storban@mail.digitel2002.hu;

Szigetközi minipanzió




Egyik kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a Fortuna Családbarát Panzióra. Az Abdán, a Szigetköz bejáratánál található kis panzió mindössze három apartmannal, családi vállalkozásként működik. Már a tervezéskor figyelembe vették a gyerekkel nyaralók igényeit. Nem csak a tárgyi feltételeket biztosítják, nagy szeretettel és



figyelemmel fogadják a családokat, gyerekeket. A panzió közelében játszótér, felnőtt- és gyerekmedence található.
9151 Abda, Dózsa György út 7.
Tel.: 96-350-374; 20-448-3420

További információk
A Magyar Turizmus Rt. két kiadványban gyűjtötte össze azokat a



magyarországi szálláshelyeket, amelyek kedvezményekkel és gyermekbarát programokkal, szolgáltatásokkal várják a családokat. Mindkét füzet ingyenesen beszerezhető a Tourinform irodáiban. Tourinform telefonos szolgálat: 438-8080
www.hungarytourism.hu;
www.tourinform.hu;
Az Interneten az alábbi címeken találunk további családi üdülési lehetőségeket:
www.miwo.hu; www.szallaskereso.hu; www.hotels.hu.

Soproni, pécsi és gyulai nyaralások
Jó tudni, hogy a HUNGUEST Hotellánchoz tartozó szállodákban a szülőkkel, nagyszülőkkel érkező, két éven aluli gyerekek szállása és étkezése egész évben ingyenes. Az említett kedvezményt 14 éves korig a Lővérekben, erdős környezetben fekvő, impozáns soproni HUNGUEST



Hotel Sziesztában és a vele szemben található, ugyancsak háromcsillagos Hotel Maróniban is megkaphatják a családok június 22-től a nyár végéig, ha legalább hét éjszakát töltenek ott, és a gyermek a felnőttekkel egy szobában, pótágyon alszik. Így a június 22. és július 31. között tetszés szerint kiválasztható hét éjszaka családi költsége svédasztalos reggelikkel, a közeli Lővér strandra érvényes belépőkkel a Sziesztában 66 500 forint, míg a Maróniban 61 600 forint. Augusztusi üdüléseknél kicsit magasabb a térítési díj: a Sziesztában 78 600, a Maróniban pedig 70 700 forintot számláznak. A határ közelsége miatt útlevelet is érdemes vinni, hiszen akár két étkezés között is sor kerülhet egy-egy ausztriai, szlovákiai kirándulásra.
A Mecsekben fekvő, csodálatos panorámájú pécsi HUNGUEST Hotel



Kikeletbe kettő és tíz év közötti gyerekekkel érdemes utazni, hiszen az ő térítési díjuk félpanzióval éjszakánként és személyenként mindössze kétezer forint. A felnőtt tarifa svédasztalos reggelivel, tetszés szerint választható ebéddel vagy vacsorával, mindennapos, házon belüli szauna-, gőz- és pezsgőfürdő-használattal személyenként és éjszakánként 7 500 forint. A pécsi árak egész nyárra érvényesek, ha a gyermek a felnőttekkel egy szobában pótágyat vesz igénybe, és legalább három éjszakát töltenek a szállodában. A sopronihoz hasonlóan a gyönyörűen felújított belvárosban több műemléképület, templom, valamint múzeum és képtár tekinthető meg. Pécsett állatkerti látogatás nyújt egész napos élményt a gyerekeknek, míg a Mecsekben erdei sétákra kerülhet sor.
Strandolni vágyók kedvelt helye lehet a gyulai Várfürdővel egybeépített, ugyancsak háromcsillagos HUNGUEST Hotel Erkel. Vonzó, hogy a szobákból a vendégek fürdőköntösben juthatnak át a hatalmas területű, árnyékot adó fákkal övezett, két tucat medencét üzemeltető Várfürdőbe. Találni közöttük úszásra alkalmas felnőtt-, valamint többféle hőfokú, kevert vizű gyermekmedencéket is. Az Erkel Hotelben is jelentős a gyermekkedvezmény a hatnapos nyaralásra: a pótágyon elhelyezett, tizennégy éven aluli gyerek után 24 000 forintot kell fizetni, a felnőtt tarifa ugyanennyi időre félpanzióval, fürdőbelépőkkel, házon belüli szauna- és testformálószalon-használattal fejenként 30 000 forint az „A” épületben. Ide is érdemes útlevelet vinni, mivel fakultatív programként erdélyi kirándulásra is sor kerülhet. Mindhárom helyen színes tévével, minibárral, telefonnal felszerelt, összkomfortos, pótággyal kiegészíthető szobákat biztosítanak. Közülük a soproni Maróniban és a gyulai Erkelben – a tágas szobák miatt – nemcsak egy-, hanem kétgyerekes családok fogadására is felkészültek. Sopronban és Gyulán hatalmas park veszi körül a szállodát, ahol hinták, homokozók, gyermekjátszók is találhatók.

Szobafoglalás
Sopron: (99) 314-260; Pécs: (72) 512-900; Gyula: (66) 463-555. Egyéb helyszínekről pedig a Hunguest Hotellánc telefonszámain lehet érdeklődni: 238-72-42; 424-3332; 424-3338

Távol a város zajától




Az Abbázia Country Club üdülő Magyarország egyik legidillikusabb falucskájától, Nemesnéptől néhány kilométerre, a szlovén határ felé vezető út mentén fekszik. Távol a város zajától varázslatos élményhez jutnak a természet és a lovaglás szerelmesei. A szálloda két épületében 45 apartman található, mindegyikhez felszerelt főzőfülke tartozik. A kisgyerektől a felnőttig mindenki megtalálja a neki való szórakozást. A lovaglás szerelmesei sűrű erdőkön, zöldellő réteken vezető utakon hódolhatnak szenvedélyüknek.
8976 Nemesnép, Határ út 3-7.
Tel.: 92-573-450, Fax: 92-573-460
allnemes@axelero.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top